gastro postao
Potrebno vam je samo par sastojaka za brz i fin obrok s povrćem
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 1 l pileći temeljac
- 1 vezica šparoge, divlje
- 0.50 šalica grašak zeleni (smrznuti)
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 kom luk ,crveni
- 0.50 žlica maslac, slani
- 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 1 dl vino bijelo
- 0.50 šalica parmezan
- 1 šalica riža,arborio
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Šparoge kuhati na pari 3 do 5 minuta.
- U većoj i dubljoj tavi otopiti maslac sa maslinovim uljem. Dodati luk i pirjati dok omekša, oko 3 minute. Zatim dodati arborio rižu i miješajući kuhati dok ne postane staklasta, otprilike još oko 3 minute.
- Smjesi dodati vino te konstantno miješati dok se tekućina upije. Zatim dodati kutljaču vrućeg temeljca i nastaviti miješati sve dok se tekućina upije. Ponovno dodati kutljaču temeljca i postupak ponavljati dok riža ne bude kuhana al dente.
- Umiješati šparoge i grašak, ponovno dodati temeljac i kuhati dok povrće omekša.
- Na kraju umiješati parmezan te začiniti sa soli i paprom pa odmah servirati.