Recepti 13. listopada 2014.

Rolada od čokolade s vrhnjem i jagodama

gastro postao gastro.24sata.hr
Šareni kolač koji uključuje kremu, voće i čokoladu. Teško da se može više poželjeti.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 193

Biskvit

  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.33 šalica šećer, kristal
  • 50 g čokolada
  • 0.50 mala žlica vanilin šećer
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 prstohvat sol

Nadjev

  • 1.50 šalica vrhnje za šlag
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 0.50 žlica ekstrakt vanilije
  • 200 g jagode

Čokoladni preljev

  • 150 g čokolada za kuhanje
  • 1.50 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Istucite jaja dok ne postanu pjenasta. Postupno dodajte šećer i nastavite miješati dok smjesa ne postane blijedožuta poput limuna.
  2. Umiješajte otopljenu čokoladu, vanilin šećer i prosijano brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i solju. Obložite lim veličine 25x35 cm masnim papirom, a papir premažite maslacem. Izlijte smjesu na lim i rastanjite je ravnomjerno širokim nožem ili kuharskom lopaticom po cijeloj površini.
  3. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180°c i pecite oko 15 minuta. Istucite vrhnje, umiješajte šećer i bourbon te dodajte nasjeckane jagode. Pečeni kolač prebacite na krpu posutu šećerom u prahu, brzo maknite papir pa, dok je tijesto još toplo, premažite pripremljenim vrhnjem i jagodama. Savijte roladu. čokoladu rastopite u vodenoj kupki, dodajte žlicu, dvije ulja i premažite roladu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.