gastro postao
Šareni kolač koji uključuje kremu, voće i čokoladu. Teško da se može više poželjeti.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 193
Biskvit
- 4 kom jaje kokošje
- 0.33 šalica šećer, kristal
- 50 g čokolada
- 0.50 mala žlica vanilin šećer
- 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica prašak za pecivo
- 1 prstohvat sol
Nadjev
- 1.50 šalica vrhnje za šlag
- 2 žlica šećer, kristal
- 0.50 žlica ekstrakt vanilije
- 200 g jagode
Čokoladni preljev
- 150 g čokolada za kuhanje
- 1.50 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Istucite jaja dok ne postanu pjenasta. Postupno dodajte šećer i nastavite miješati dok smjesa ne postane blijedožuta poput limuna.
- Umiješajte otopljenu čokoladu, vanilin šećer i prosijano brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i solju. Obložite lim veličine 25x35 cm masnim papirom, a papir premažite maslacem. Izlijte smjesu na lim i rastanjite je ravnomjerno širokim nožem ili kuharskom lopaticom po cijeloj površini.
- Stavite u zagrijanu pećnicu na 180°c i pecite oko 15 minuta. Istucite vrhnje, umiješajte šećer i bourbon te dodajte nasjeckane jagode. Pečeni kolač prebacite na krpu posutu šećerom u prahu, brzo maknite papir pa, dok je tijesto još toplo, premažite pripremljenim vrhnjem i jagodama. Savijte roladu. čokoladu rastopite u vodenoj kupki, dodajte žlicu, dvije ulja i premažite roladu.
Izvor Skuhatćute