gastro postao
Tajna slasne rolade je u dugom miksanju i puno čokolade
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 166
Biskvit
- 3 kom jaje kokošje
- 28 g pšenično brašno, bijelo
- 42 g šećer, kristal
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
Krema
- 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 200 g čokolada, mliječna
- 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 100 g gustin
- 70 g šećer, kristal
- 25 g maslac, neslani
Priprema
- Za biskvit odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i aromom vanilije. Umiješajte brašno pa kuhačom snijeg od bjelanjaka. Ravnomjerno rasporedite smjesu u lim 30x35 cm kojemu ste dno obložili papirom za pečenje. Pecite deset minuta na 200°C.
- Izvadite i vruć biskvit zarolajte, počevši od dulje stranice, s papirom za pečenje. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu napravite kremu. Izmiješajte mlijeko sa škrobnim brašnom i kakaom. Slatko vrhnje zakuhajte do vrenja sa šećerom i čokoladom miješajući. Kad provrije, umiješajte prethodnu smjesu i kuhajte na laganoj vatri, miješajući, dok ne dobije gustoću pudinga. Uklonite s vatre i odmah umiješajte maslac. Prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se krema ohladi.
- Ohlađenu kremu razradite mikserom. Odmotajte ohlađeni biskvit, premažite dijelom kreme, opet zamotajte i površinu premažite ostatkom kreme. Možete posuti sjeckanim tostiranim orašastim plodovima.
Izvor Skuhatćute