Recepti 03. listopada 2014.

Rolada s čokoladom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tajna slasne rolade je u dugom miksanju i puno čokolade

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 166

Biskvit

  • 3 kom jaje kokošje
  • 28 g pšenično brašno, bijelo
  • 42 g šećer, kristal
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije

Krema

  • 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 200 g čokolada, mliječna
  • 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 100 g gustin
  • 70 g šećer, kristal
  • 25 g maslac, neslani

Priprema

  1. Za biskvit odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i aromom vanilije. Umiješajte brašno pa kuhačom snijeg od bjelanjaka. Ravnomjerno rasporedite smjesu u lim 30x35 cm kojemu ste dno obložili papirom za pečenje. Pecite deset minuta na 200°C.
  2. Izvadite i vruć biskvit zarolajte, počevši od dulje stranice, s papirom za pečenje. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu napravite kremu. Izmiješajte mlijeko sa škrobnim brašnom i kakaom. Slatko vrhnje zakuhajte do vrenja sa šećerom i čokoladom miješajući. Kad provrije, umiješajte prethodnu smjesu i kuhajte na laganoj vatri, miješajući, dok ne dobije gustoću pudinga. Uklonite s vatre i odmah umiješajte maslac. Prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se krema ohladi.
  3. Ohlađenu kremu razradite mikserom. Odmotajte ohlađeni biskvit, premažite dijelom kreme, opet zamotajte i površinu premažite ostatkom kreme. Možete posuti sjeckanim tostiranim orašastim plodovima.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.