gastro postao
Vegetarijanska verzija popularne sarme ili najukusnija povrtna rolica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 309
Potrebno vam je
- 800 g blitva
- sol
- 250 g proso
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom jaje kokošje
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica vlasac ( listovi)
- 1 žlica celer, list
- 0.50 mala žlica mažuran
- 1 mala žlica mješavina suhih začina
- 50 g parmezan
Priprema
- Proso močite nekoliko sati. prelijte ga s 500 ml vode, malo posolite i zakuhajte. Kad zakuha, maknite s vatre te ostavite da odstoji 15 minuta. Dodajte mu ulje, umućena jaja, protisnuti češnjak, peršin, vlasac, celer, mažuran, vegetu i sir.
- Listove blitve uronite u slanu kipuću vodu, ostavite minutu pa izvadite i ohladite. Nekoliko listova blitve stavite jedan preko drugog, stavite 1-2 žlice nadjeva i zarolajte.
- Roladice posložite u širu posudu jednu do druge, prelijte s malo vode u kojoj se kuhala blitva, a zatim uljem. Posudu poklopite i na laganoj vatri pirjajte oko 20 minuta.
Izvor Skuhatćute