Recepti 04. kolovoza 2016.

Ljeto u jednom loncu: Rustikalna povrtna juha

povrtna juha
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Juha koja otkriva sve draži tradicionalne kuhinje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 827

Potrebno vam je

  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom cvjetača (samo cvijet)
  • 0.50 kom kelj glavati
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1.50 l povrtni temeljac
  • 1 šaka list bosiljka
  • 1 grančica majčina dušica
  • 1 šaka peršin, list
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Ulje zagrijte u većem loncu pa dodajte nasjeckani luk, korijen celera i mrkvu. Kratko ih propirjajte pa dodajte cvjetove cvjetače i narezani kelj te prelijte s malo ulja. Umiješajte nasjeckani poriluk i tikvice te pirjajte 10 min stalno miješajući.
  2. Ulijte temeljac, pustite da prokuha pa nakon 15 min dodajte bosiljak, peršin i majčinu dušicu. Kapnite još malo ulja, umiješajte sitno narezani češnjak i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.