gastro postao
Juha koja otkriva sve draži tradicionalne kuhinje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 827
Potrebno vam je
- 3 žlica ulje maslinovo
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom cvjetača (samo cvijet)
- 0.50 kom kelj glavati
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 1 kom tikvice, zelene
- 1.50 l povrtni temeljac
- 1 šaka list bosiljka
- 1 grančica majčina dušica
- 1 šaka peršin, list
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Ulje zagrijte u većem loncu pa dodajte nasjeckani luk, korijen celera i mrkvu. Kratko ih propirjajte pa dodajte cvjetove cvjetače i narezani kelj te prelijte s malo ulja. Umiješajte nasjeckani poriluk i tikvice te pirjajte 10 min stalno miješajući.
- Ulijte temeljac, pustite da prokuha pa nakon 15 min dodajte bosiljak, peršin i majčinu dušicu. Kapnite još malo ulja, umiješajte sitno narezani češnjak i poslužite.
Izvor Skuhatćute