gastro postao
Kraljica mediteranskog predjela u verziji koja će se svidjeti i najzahtjevnijim gurmanima
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 183
Potrebno vam je
- 1000 g hobotnica
- 2 režanj češnjak
- 1 kom lovorov list
- 1 kom limun
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očistite i izlupajte hobotnicu da biste je omekšali.
- Stavite da provri voda u loncu s jednim listom lovora, jednim češnjem bijelog luka i soli; ubacite hobotnicu i ostavite da se kuha jedan sat: bit će kuhana kad ćete je moći lako ubosti viljuškom.
- Ugasite vatru i ostavite hobotnicu u loncu dok se sasvim ne ohladi, zatim je ocijedite i narežite na jednake komadiće koje ćete staviti u zdjelu.
- Pripremite preljev: pomiješajte sok limuna s uljem, sitno narezanim peršinom i bijelim lukom, soli i paprom.
- Začinite hobotnicu preljevom, dobro promiješajte i ostavite na hladnom najmanje 10 sati prije nego što poslužite.
salata
hobotnica
mediteranska kuhinja
večera
jelo od mekušaca
niskokaloricna prehrana
jesen
predjelo
glavno jelo
Mediteranske zemlje
ljeto
proljeće
zima
kuhanje
ručak