Znaš ono kada ti baš treba ideja što ponijeti na posao za ručak? Da je fino, lagano za pripremu, da te neće "zakucati"… Imamo baš takav (prefin) recept - salata od špageta, avokada i bosiljka
Kažu kako je legendarna Sophia Loren svojedobno izjavila: "Sve što vidite dugujem špagetima"… Nije nam teško povjerovati u to jer neka hrana je naprosto bolja od druge. U tu kategoriju ubrajamo i špagete.
Volimo ih u svim verzijama, sa svim umacima i dodacima. Ovaj jednostavan recept čini špagete zvijezdom lagane i zdrave proljetne salate.
Bosiljak i rajčice se naprosto obožavaju
foto: Thinkstock
Pikantni preljev koji se ne kuha savršeno omata duge rezance, koji upijaju svaku kapljicu. Za umak samo izblendaj avokado, bosiljak i grčki jogurt, dodaj jabučni ocat za kiselkasti balans i med da ublaži okus sirovih sastojaka.
Pospi sjeckanim tostiranim bademima za hrskavost i cherry rajčicama za osvježenje i imaš savršenu večeru tijekom tjedna ili ručak na poslu.
Ne gasi ekran dok kuham
Salata od špageta, avokada i bosiljka
20 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Grčki jogurt
0,50
šalica
Svježi bosiljak
0,50
šalica
Jabučni ocat
0,25
šalica
Med
1
žlica
Sol
0,75
žličica
Crni papar
0,50
žličica
Avokado
2
kom
Kuhani špageti
5
šalica
Cherry rajčice
1
šalica
Bademi
0,50
šalica
Postupak
U blender ubaci jogurt, pola šalice vode, bosiljak, ocat, med, sol, papar i avokado. Miksaj dok smjesa ne postane glatka i ostavi sa strane.
Isperi kuhane špagete pod hladnom vodom da se odvoje, zatim ih stavi u veliku zdjelu. Dodaj im preljev i dobro promiješaj.
Podijeli u 4 plitke zdjele i ravnomjerno rasporedi rajčice, tostirane narezane bademe i bosiljak po svakoj zdjeli.