gastro postao
Ukoliko ovu salatu napravite bez jaja i čuvate je u hladnjaku, možete ju jesti i nakon dva dana
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 476
Potrebno vam je
- 450 g tuna
- 200 g penne rigate (pera)
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 100 g cherry rajčice
- 1 žlica majoneza
- 1 kom limun
- klice poriluka
- 1 kom kuhano jaje
Priprema
- Penne skuhajte u slanoj vodi prema uputama na kutiji. Skuhajte jaja na tvrdo. Ohladite, ogulite i nasjeckajte na komadiće.
- Kuhane penne ocijedite, umiješajte u njih majonezu i sjeckana kuhana jaja te promiješajte.
- Mini rajčice prepolovite te dodajte tjestenini. Začinite solju i paprom te maslinovim uljem. Nježno promiješajte da se okusi prožmu. Po želji možete dodati nasjeckane otkoštene masline ili kapare.
- Tunu posolite i kratko pecite na maslinovu ulju. Okrećite da porumeni sa svake strane. Nemojte je prepeći jer će tada ostati suha
- Izrežite je na ploške i pažljivo promiješati sa salatom. Servirati salatu tako da na vrh stavite prstohvat klica.
- Štapnim mikserom usitnite maslinovo ulje i kosani peršin dok ne dobijete finu zelenu kremu. Pokapajte je oko salate.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić