Recepti 13. listopada 2014.

Salata od tune i klica s pennama

Salata od tune i klica s pennama
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukoliko ovu salatu napravite bez jaja i čuvate je u hladnjaku, možete ju jesti i nakon dva dana

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 476

Potrebno vam je

  • 450 g tuna
  • 200 g penne rigate (pera)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 100 g cherry rajčice
  • 1 žlica majoneza
  • 1 kom limun
  • klice poriluka
  • 1 kom kuhano jaje

Priprema

  1. Penne skuhajte u slanoj vodi prema uputama na kutiji. Skuhajte jaja na tvrdo. Ohladite, ogulite i nasjeckajte na komadiće.
  2. Kuhane penne ocijedite, umiješajte u njih majonezu i sjeckana kuhana jaja te promiješajte.
  3. Mini rajčice prepolovite te dodajte tjestenini. Začinite solju i paprom te maslinovim uljem. Nježno promiješajte da se okusi prožmu. Po želji možete dodati nasjeckane otkoštene masline ili kapare.
  4. Tunu posolite i kratko pecite na maslinovu ulju. Okrećite da porumeni sa svake strane. Nemojte je prepeći jer će tada ostati suha
  5. Izrežite je na ploške i pažljivo promiješati sa salatom. Servirati salatu tako da na vrh stavite prstohvat klica.
  6. Štapnim mikserom usitnite maslinovo ulje i kosani peršin dok ne dobijete finu zelenu kremu. Pokapajte je oko salate.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.