Recepti 03. listopada 2014.

Sardinijski ragu

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni umak za tjesteninu po izboru

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 391

Potrebno vam je

  • 200 g luk ,crveni
  • 200 g celer, korijen
  • 200 g mrkva, crvena
  • ulje maslinovo
  • 800 g rajčica, crvena
  • 400 g mljeveno meso
  • 100 g kobasica (prosjek )
  • 1 čaša vino bijelo
  • 4 list list bosiljka
  • povrtni temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 500 g tjestenina bez jaja

Priprema

  1. U tavi na ugrijanome maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk, celer i mrkvu 15 minuta na laganoj vatri.
  2. Dodajte oguljenu i nasjeckanu kobasicu, po 200 g mljevene svinjetine i teletine. Sve lagano podlijevajte bijelim vinom, a nakon što ispari, dodajte oguljene rajčice, začinite solju i paprom pa kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena, dok meso ne omekša. Prema potrebi podlijevajte s malo vrućeg temeljca ili juhe.
  3. Pospite nasjeckanim bosiljkom i poslužite sa skuhanom tjesteninom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.