gastro postao
Savršeni umak za tjesteninu po izboru
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 391
Potrebno vam je
- 200 g luk ,crveni
- 200 g celer, korijen
- 200 g mrkva, crvena
- ulje maslinovo
- 800 g rajčica, crvena
- 400 g mljeveno meso
- 100 g kobasica (prosjek )
- 1 čaša vino bijelo
- 4 list list bosiljka
- povrtni temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- 500 g tjestenina bez jaja
Priprema
- U tavi na ugrijanome maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk, celer i mrkvu 15 minuta na laganoj vatri.
- Dodajte oguljenu i nasjeckanu kobasicu, po 200 g mljevene svinjetine i teletine. Sve lagano podlijevajte bijelim vinom, a nakon što ispari, dodajte oguljene rajčice, začinite solju i paprom pa kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena, dok meso ne omekša. Prema potrebi podlijevajte s malo vrućeg temeljca ili juhe.
- Pospite nasjeckanim bosiljkom i poslužite sa skuhanom tjesteninom.
Izvor Skuhatćute