gastro postao
Drugačija verzija omiljenog zimskog jela
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 386
Potrebno vam je
- 500 g mljeveno meso
- 100 g panceta
- 1 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 100 g ječam
- 1 mala žlica slatka paprika
- 1 mala žlica ljuta paprika
- 2 žlica peršin, list
- 1 dl voda
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom kupus kiseli (glave, sirove svj.)
Priprema
- U zdjeli izmiješajte luk, češnjak, peršin, pancetu, mljevenu papriku te posolite, popaprite pa dodajte ječam i meso. Sve dobro izmiješajte dodajući vruću vodu.
- Na svaki list kupusa stavljajte po žlicu smjese i zamotajte. Na dno dubljeg lonca stavite nekoliko listova kupusa i sarmice, prelijte vrućom vodom te kuhajte oko tri sata.
- Prije kraja kuhanja dodajte, prema želji, zapršku i još malo paprike.
Izvor Skuhatćute