Recepti 30. prosinca 2016.

Sarma s ječmom

Sarma
U smjesu za sarmu uvijek je dobro dodati suhog mesa, no treba paziti da se ne pretjera foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Drugačija verzija omiljenog zimskog jela

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 386

Potrebno vam je

  • 500 g mljeveno meso
  • 100 g panceta
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 100 g ječam
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 1 mala žlica ljuta paprika
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 dl voda
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom kupus kiseli (glave, sirove svj.)

Priprema

  1. U zdjeli izmiješajte luk, češnjak, peršin, pancetu, mljevenu papriku te posolite, popaprite pa dodajte ječam i meso. Sve dobro izmiješajte dodajući vruću vodu.
  2. Na svaki list kupusa stavljajte po žlicu smjese i zamotajte. Na dno dubljeg lonca stavite nekoliko listova kupusa i sarmice, prelijte vrućom vodom te kuhajte oko tri sata.
  3. Prije kraja kuhanja dodajte, prema želji, zapršku i još malo paprike.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.