gastro postao
Želite li da savijača bude sočnija i bogatija prelijte ju jajima i vrhnjem
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 14
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 163
Potrebno vam je
- 3 kom poriluk (cijeli)
- 2 kom krumpir, mladi
- 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 100 g gouda punomasni
- 100 g ementaler
- 100 g gruyere sir
- 2 žlica parmezan
- svježe mljeveni papar
- 10 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 kom jaje kokošje
- 10 list tijesto za savijače
Priprema
- Ogulite i narežite krumpir na kockice. Dobro operite i narežite poriluk te nasjeckajte slaninu.
- Popržite slaninu na tavi bez dodavanja masnoće dok ne postane hrskava, a zatim dodajte i poriluk dok ne požuti.
- Kad se malo ohladi, dodajte parmezan i začine. Rasporedite poriluk i slaninu po listovima za tijesto, dodajte kockice krumpira te zalijte umućenom smjesom vrhnja za kuhanje i jaja. Po vrhu rasporedite mješavinu sireva. Pecite 180°C oko 30 minuta.
Želite li da savijača bude sočnija i bogatija prelijte ju jajima i vrhnjem
Izvor Skuhatćute