Recepti 17. lipnja 2016.

Brza savijača od poriluka i sira

Brza savijača od poriluka i sira
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li da savijača bude sočnija i bogatija prelijte ju jajima i vrhnjem

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 14

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 163

Potrebno vam je

  • 3 kom poriluk (cijeli)
  • 2 kom krumpir, mladi
  • 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 100 g gouda punomasni
  • 100 g ementaler
  • 100 g gruyere sir
  • 2 žlica parmezan
  • svježe mljeveni papar
  • 10 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 kom jaje kokošje
  • 10 list tijesto za savijače

Priprema

  1. Ogulite i narežite krumpir na kockice. Dobro operite i narežite poriluk te nasjeckajte slaninu.
  2. Popržite slaninu na tavi bez dodavanja masnoće dok ne postane hrskava, a zatim dodajte i poriluk dok ne požuti.
  3. Kad se malo ohladi, dodajte parmezan i začine. Rasporedite poriluk i slaninu po listovima za tijesto, dodajte kockice krumpira te zalijte umućenom smjesom vrhnja za kuhanje i jaja. Po vrhu rasporedite mješavinu sireva. Pecite 180°C oko 30 minuta.

Želite li da savijača bude sočnija i bogatija prelijte ju jajima i vrhnjem

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.