Recepti 16. srpnja 2018.

Savijača od šljiva - sočna i mirisna poslastica

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Dok beremo prve ovogodišnje šljive s drveća, na pamet nam padaju sjajne i slasne ideje, no prva na redu je definitivno omiljena štrudla.

Šljive se vole s cimetom, no sjajno će se složiti i s vanilijom te bademima. Kombinaciji tako možete dodati i skuhani puding od vanilije koji će štrudlu učiniti bogatijom i zasitnijom.

 

Možda vas zanima... Trokutići od sira - brži od bureka, hrskaviji od štrudle Recepti

 

Također, tijesto svakako premažite maslacem kako bi bilo hrskavije, a savijaču možete prije pečenja posipati i smeđim šećerom koji će se za vrijeme pečenja divno karamelizirati.

 

Možda vas zanima... Omiljena štrudla s višnjama, tonkom i bademima Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Potrebno vam je

  • 6 listova tijesta za savijače
  • 1000 g šljiva
  • 80 g šećera
  • 80 g maslaca 
  • 100 g krušnih mrvica
  • mljeveni cimet
  • limunova korica
  • šećer, u prahu

Postupak pripreme:

  1. Očistite šljive od koštica, izrežite na četvrtine i pirjajte na maslacu i šećeru. Kada su gotove, dodajte im cimet i limunovu koricu.
  2. List tijesta za savijače premažite maslacem, pa ga poklopite drugim listom koji zatim poškropite otopljenim maslacem i stavite šljive koje ćete posuti mrvicama.
  3. Savijte i stavite u lim. Postupak ponovite dok ne potrošite sav nadjev. 
  4. Savijače namažite preostalim maslacem i pecite 40 minuta na 200°C. 
  5. Pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.