gastro postao
Dok beremo prve ovogodišnje šljive s drveća, na pamet nam padaju sjajne i slasne ideje, no prva na redu je definitivno omiljena štrudla.
Šljive se vole s cimetom, no sjajno će se složiti i s vanilijom te bademima. Kombinaciji tako možete dodati i skuhani puding od vanilije koji će štrudlu učiniti bogatijom i zasitnijom.
Također, tijesto svakako premažite maslacem kako bi bilo hrskavije, a savijaču možete prije pečenja posipati i smeđim šećerom koji će se za vrijeme pečenja divno karamelizirati.
Potrebno vam je
- 6 listova tijesta za savijače
- 1000 g šljiva
- 80 g šećera
- 80 g maslaca
- 100 g krušnih mrvica
- mljeveni cimet
- limunova korica
- šećer, u prahu
Postupak pripreme:
- Očistite šljive od koštica, izrežite na četvrtine i pirjajte na maslacu i šećeru. Kada su gotove, dodajte im cimet i limunovu koricu.
- List tijesta za savijače premažite maslacem, pa ga poklopite drugim listom koji zatim poškropite otopljenim maslacem i stavite šljive koje ćete posuti mrvicama.
- Savijte i stavite u lim. Postupak ponovite dok ne potrošite sav nadjev.
- Savijače namažite preostalim maslacem i pecite 40 minuta na 200°C.
- Pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!