Pileća prsa su česta namirnica na jelovnicima, pristupačna su i više manje ih svi vole. Budući da su toliko zastupljena u prehrani, mogu biti i pomalo dosadnjikava - ako se dobro ne začine i savršeno ne pripreme.
Na sreću, postoji cijeli niz odličnih recepata i ideja, a mi ti danas donosimo jedan recept koji ćeš odmah prepisati i magnetom pričvrstiti za hladnjak. Riječ je o sočnim, dobro začinjenim prsima koja se peku u komadu.
Možeš ih poslužiti uz prilog, poput riže ili kuhanog povrća, a ostatak možeš staviti u salatu, sendvič ili napuniti njima tortilje. Dobar tek!
Pečena pileća prsa
Sastojci:
- 4 komada otkoštenih pilećih prsa
- 2 žlice soli
- 4 žličice sušenog origana
- 4 žlice češnjaka u prahu
- 4 žlice slatke paprike
- crni papar
- maslinovo ulje
Postupak:
- U veliku posudu dodaj litru vode i dvije žlice soli pa uroni prsa. Pusti da odstoje barem pola sata. Ako ih odlučiš držati duže, do maksimalno 2 sata, obavezno premjesti posudu u hladnjak.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a posudu za pečenje obloži masnim papirom.
- Izvadi prsa iz vode pa papirnatim ubrusima makni višak tekućine.
- Premjesti prsa u pripremljenu posudu za pečenje i dobro ih prelij maslinovim uljem s obje strane. Pospi svim navedenim začinima i dobro ih utapkaj u meso.
- Peci otprilike 25 minuta, a zatim pusti da prsa odstoje još 10 minuta na sobnoj temperaturi prije serviranja.