Recepti 04. lipnja 2023.

Saznaj kako celebrity chefovi rade omlet i što savjetuju

Omlet s povrćem foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz nekoliko trikova pripremi omlet kao iz najboljeg restorana!

Omlet je ukusan, brz i zdrav obrok, idealan za lagani doručak, užinu, ručak ili pak večeru. Pravilno pripremljen, izvana bi trebao biti zlatno-žute boje, a iznutra kremast i mekan.

Uz to što je ukusan i hranjiv, omlet je i jedno od onih brzinskih jela za čiju ćeš pripremu trebati izdvojiti 10-ak minuta. Mogućnosti i kombinacije pripreme omleta su bezbrojne, a slavni chefovi podijelili su recepte i male tajne pripreme omleta...

Kremasti omlet po receptu Marthe Stewart...

Svaki chef i gastro entuzijast ima svoj recept za omlet, pa tako i Martha Stewart koja već desetljećima jaja priprema s maslacem i peršinom! Omlet je gotov za pet minuta i dovoljan za jednu osobu.

Ako pripremaš doručak za više ljudi, nemoj samo povećati količinu jaja i sve ubaciti u tavicu jer rezultat definitivno neće biti jednak. Obavezno napravi svaki omlet zasebno, zarolaj ga, stavi na topli tanjur i tako izbjegni hlađenje. Detaljan postupak izrade pogledaj u videu...

 

 

Zeleni omlet po receptu Donala Skehana

Mlad, ali već poprilično iskusan, Donal Skehan je irski televizijski voditelj emisija gastronomske tematike koji iza sebe ima već nekoliko kuharica, a svoje recepte objavljuje i na vlastitom YouTube kanalu. Donosimo ti recept za njegov bogati omlet koji će svako jutro učiniti nezamislivo dobrim. Trebat će ti šaka mladog špinata, jaja, začini i pravo malo bogatstvo dodataka.

Špinat ubaci u blender, usitni ga, pa mu dodaj jaja. Začini ga soli i paprom i prebaci na zagrijanu tavu u kojoj si otopila kockicu maslaca. Dok se omlet peče, dodaj mu kozji sir, pinjole, sušene rajčice i avokado koji će ga učiniti neodoljivo kremastim.

Preklopi omlet i prebaci ga na tanjur. Dodaj nešto svježeg povrća i začina poput peršina ili kopra i posluži toplo. Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu.

 

 

Jamie Oliver omlet uvijek priprema sa sirom!

Zanima te na koji način Jamie Oliver priprema omlet i što je to što baš njegovu pripremu čini najboljom na svijetu? Za pripremu omleta po receptu slavnog kuhara, za jednu osobu bit će ti dovoljna dva jaja, maslinovo ulje ili maslac i 10 g topljivog sira.

Jaja razbij u posudu, začini ih soli i paprom pa ih dobro umuti. Tavu stavi na laganu vatru kako bi se dobro zagrijala. U posebnu posudu naribaj sir. Na tavu dodaj pola žlice maslinovog ulja pa dodaj jaja.

Laganim pokretima pusti da se jaje razlije po čitavoj površini. Kada vidite da se omlet s donje strane počeo odvajati od tave, pospi ga sirom. Pomoću kuhinjske lopatice digni jednu polovicu pa preklopi. Kada dobije lijepu zlatnu boju, makni s tave.

 

 

Gordon Ramsay priprema omlet sa začinskim biljem...

Tajna omleta poznatog chefa Gordona Ramsay je u pregršt začinskog bilja, poput peršina i vlasca, kojeg obilato stavlja u svoj omlet. Ramsay u omlet dodaje i cherry rajčice, a za dodatni okus savjetuje i dodavanje ribanog sira.

Za pripremu omleta trebat će ti 10-ak cherry rajčica, žlica maslinovog ulja, morska sol i crni papar, tri velika jaja i pregršt začinskog bilja!

 

Jaja Možda vas zanima... Ljubitelji jaja moraju naučiti osnove. Imamo šalabahter... Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.