Recepti Jaja 09. lipnja 2024.

Slavni chefovi otkrili svoje trikove za savršen omlet

Doručak
3 MIN
5 MIN
1
JEDNOSTAVNO
jaja, omlet, kajgana
Omlet
foto: Ivana Cajina/Unsplash
Uz nekoliko trikova pripremi savršen omlet, baš kao iz najboljeg restorana!

Omlet je ukusan, brz i zdrav obrok, idealan za lagani doručak, užinu, ručak ili pak večeru. Pravilno pripremljen, izvana bi trebao biti zlatno-žute boje, a iznutra kremast i mekan.

Uz to što je ukusan i hranjiv, omlet je i jedno od onih brzinskih jela za čiju ćeš pripremu trebati izdvojiti 10-ak minuta. Mogućnosti i kombinacije pripreme omleta su bezbrojne, a slavni chefovi podijelili su recepte i male tajne pripreme omleta...

jaja, omlet, kajgana | Author: Maryam Sicard/Unsplash Priprema omleta foto: Maryam Sicard/Unsplash

Kremasti omlet po receptu Marthe Stewart...

Svaki chef i gastro entuzijast ima svoj recept za omlet, pa tako i Martha Stewart koja već desetljećima jaja priprema s maslacem i peršinom! Omlet je gotov za pet minuta i dovoljan za jednu osobu.

Ne gasi ekran dok kuham

Omlet - recept Marthe Stewart
3 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jaje 3 kom
  • Voda 1 žličica
  • Maslac 1 žlica
  • Listići svježeg peršina 1 žlica
  • Sol 2 prstohvat
  • Svježe mljeveni crni papar 1 prstohvat
Postupak
  1. Pjenjačom dobro pomiješaj jaja, vodu i sol. 


  2. Kad se sjedini, dodaj maslac i peršin.


  3. Zagrij tavicu, rastopi malo maslaca i dodaj jaja. Ne diraj smjesu desetak sekundi, a zatim vilicom miješaj otprilike pola minute. Cilj je da već ispečeni dio na rubovima pomiješaš s tekućim jajima u sredini tavice. 


  4. Kad se ispeče, ugasi vatru, zarolaj omlet i prebaci ga na tanjur.


Ako pripremaš doručak za više ljudi, nemoj samo povećati količinu jaja i sve ubaciti u tavicu jer rezultat definitivno neće biti jednak. Obavezno napravi svaki omlet zasebno, zarolaj ga, stavi na topli tanjur i tako izbjegni hlađenje. Detaljan postupak izrade pogledaj u videu...

Zeleni omlet po receptu Donala Skehana

Mlad, ali već poprilično iskusan, Donal Skehan je irski televizijski voditelj emisija gastronomske tematike koji iza sebe ima već nekoliko kuharica, a svoje recepte objavljuje i na vlastitom YouTube kanalu.

Donosimo ti njegov odličan recept za bogati omlet koji će svako jutro učiniti nezamislivo dobrim. Trebat će ti šaka mladog špinata, jaja, začini i pravo malo bogatstvo dodataka.

Špinat ubaci u blender, usitni ga, pa mu dodaj jaja. Začini ga soli i paprom i prebaci na zagrijanu tavu na kojoj je prethodno rastopljena kockica maslaca. Dok se omlet peče, dodaj mu kozji sir, pinjole, sušene rajčice i avokado koji će ga učiniti neodoljivo kremastim.

Preklopi omlet i prebaci ga na tanjur. Dodaj nešto svježeg povrća i začina poput peršina ili kopra i posluži toplo.

Pogledaj video...

Jamie Oliver omlet uvijek priprema sa sirom!

Zanima te na koji način Jamie Oliver priprema omlet i što je to što baš njegovu pripremu čini najboljom na svijetu? Za pripremu omleta po receptu slavnog kuhara, za jednu osobu bit će ti dovoljna 2 jaja, maslinovo ulje ili maslac i 10 g topljivog sira.

Jaja razbij u posudu, posoli ih i popapri, pa ih dobro umuti. Tavu stavi na laganu vatru kako bi se dobro zagrijala. U posebnu posudu naribaj sir. Na tavu dodaj pola žlice maslinovog ulja pa dodaj jaja.

Laganim pokretima pusti da se izmućena jaja razliju po čitavoj površini. Kada vidiš da se omlet s donje strane počeo odvajati od tave, pospi ga sirom. Pomoću kuhinjske lopatice digni jednu polovicu pa preklopi. Kada dobije lijepu zlatnu boju, makni s tave.

Gordon Ramsay priprema omlet sa začinskim biljem...

Slavni chef Gordon Ramsay tvrdi da je tajna njegova savršenog omleta u pregršt začinskog bilja, poput peršina i vlasca, kojeg obilato stavlja u svoj omlet. Ramsay u omlet dodaje i cherry rajčice, a za dodatni okus savjetuje i dodavanje naribanog sira.

Za pripremu omleta trebat će ti 10-ak cherry rajčica, žlica maslinovog ulja, morska sol i svježe mljeveni crni papar, 3 velika jaja i pregršt začinskog bilja!

jaja, omlet, kajgana | Author: Ivana Cajina/Unsplash Uživaj u danu uz savršeni omlet foto: Ivana Cajina/Unsplash

I to nije sve - imamo još odličnih recepata za omlet...

Poširana jaja Možda vas zanima... Do savršeno poširanog jaja uz savjete Julije Child Špajza brooklyn beckham Možda vas zanima... Brooklyn Beckham u omlet stavlja kavijar od 500 eura Špajza Tamagoyaki, japanski omlet Možda vas zanima... Tamagoyaki - japanski omlet koji ćeš obožavati Recepti omlet Možda vas zanima... Savršeno jutro uz kremasti omlet Marthe Stewart Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.