Recepti 09. srpnja 2019.

Sjajna ideja: Tri tosta za ultimativno jutarnje uživanje

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinske kombinacije koje će na divan način osvježiti svako jutro pripremaju se u tek nekoliko minuta, a daju osjećaj sitosti do popodnevnih sati...

Tri različite kombinacije na tri kriške tosta sjajna su ideja za brzinski doručak kojeg ćete s vremena na vrijeme s guštom ponoviti. Riječ je o tostu s tunom, onim s jajem i onim najslađim - s maslacem od orašastih plodova. 

 

Možda vas zanima... Ovo još niste vidjeli: Popajev jutarnji tost Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Za pripremu će vam trebati tek desetak minuta, a prvi i najvažniji korak bit će tostiranje kruha. Kruh možete tostirati na tavi ili u klasičnom tosteru. Odabirete li tavu, krišku kruha premažite s malo maslaca s obje strane, a zatim ga stavite na vruću tavu. Pecite ga oko dvije minute sa svake strane na srednjoj jačini vatre.

 

Možda vas zanima... Totalno drugačiji tuna sendvič za apsolutni jutarnji užitak Recepti

 

Dok se kruh tostira, ispecite ili poširajte jedno jaje za prvi tost. Drugi tost priprema se s tunom koju možete pomiješati s dvije žličice kiselog vrhnja i jednu žličicu majoneze. Nešto začina, limunovog soka i dobit ćete ukusan namaz od tune u manje od minute. Želite li pak uživati u pašteti, dobivenu smjesu ubacite u blender.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Posljednji, najslađi tost, jednostavno premažite maslacem od omiljenih orašastih plodova poput badema ili kikirikija, dodajte domaći džem i to je sve, tako lako.

 

domaci maslac.jpg Možda vas zanima... Napravite domaći maslac u samo 10 minuta Recepti

 

Jednostavne ideje dovest će vas do slasnijeg početka dana, a ovakav način pripreme možete primijeniti i kada pripremate snack za neočekivane goste.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.