Recepti Govedina 31. prosinca 2024.

SLASNI GUŠTI Sporo kuhana goveđa rebra u crvenom vinu

Govedina
10 MIN
480 MIN
4
SREDNJE
pirjana goveđa rebra
Sporo kuhana goveđa rebra u crvenom vinu
foto: Coley Cooks/Pinterest
Slow-cooker je sjajna stvar za pripremu mekanih, sočnih rebaraca koja se doslovce tope u ustima. Traje satima, ali gušt je neopisiv

Sočna, mekana rebarca koja se tope u ustima pri svakom zalogaju, uronjena u bogati umak od goveđeg temeljca i vina – zvuči kao ostvarenje gastronomskog sna, zar ne?

Ovaj recept za sporo kuhana goveđa rebarca u crvenom vinu koristi sve čari sporog kuhanja kako bi stvorio jelo koje je istovremeno raskošno i jednostavno. Ova se rebarca sporo krčkaju cijeli dan, šireći kuhinjom nevjerojatan miris kojem je teško odoljeti.

Kremasta palenta s gorgonzolom Možda vas zanima... Kremasta palenta s gorgonzolom Recepti

Najbolje od svega?

Ovo je jelo još ukusnije drugi dan kada se svi okusi dodatno povežu. Savršeno je za unaprijed pripremljene obroke, večere s prijateljima ili jednostavne vikend ručkove. Posluženo uz kremastu palentu, pire krumpir, tjesteninu ili rižu, ovo jelo je prava gozba.

pirjana goveđa rebra | Author: Coley Cooks/Pinterest Sporo pirjana goveđa rebra u crvenom vinu foto: Coley Cooks/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Sporo kuhana goveđa rebra u crvenom vinu
10 MIN
pripreme
480 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Luk 1 kom
  • Mrkva 2 kom
  • Celer - stabljika 2 kom
  • Goveđa rebarca 1,50 kg
  • Sol 3 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
  • Suncokretovo ulje 1 žličica
  • Goveđi temeljac 1 šalica
  • Lovorov list 2 kom
  • Svježi timijan - grančica 4 kom
  • Brašno 0,25 šalica
  • Koncentrat rajčice 2 žlica
  • Crveno vino 3 šalica
Postupak
  1. Nasjeckaj 1 veliku glavicu luka, oguli i nareži 2 srednje mrkve na komade od otprilike 2,5 cm, a 2 stabljike celera također nareži na komade iste veličine.


  2. Papirnatim ubrusom osuši 1,5 kg goveđih rebaraca. Sa svih strana ih začini s 2 žličice soli i 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra. Zagrij 1 žlicu suncokretova ulja u velikoj tavi s visokim rubovima na srednje jakoj vatri dok ulje ne zablista. Dodaj polovicu mesa i prži 3-4 minute sa svake strane, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.


  3. Hvataljkama prebaci rebarca u slow-cooker kapaciteta najmanje 6 litara. Ako je potrebno, dodaj preostalu 1 žlicu ulja i ponovi postupak s ostatkom mesa. Hvataljkama prebaci rebarca u slow-cooker. Rebarca neće biti potpuno pečena. Dodaj 1 šalicu goveđeg temeljca, 4 svježe grančice timijana i 2 lovorova lista u slow-cooker.


  4. U istu tavu dodaj nasjeckani luk, mrkvu i celer, začini preostalom 1 žličicom soli i kuhaj povrće povremeno miješajući dok ne omekša, otprilike 5 minuta. Dodaj 1/4 šalice brašna i 2 žlice koncentrata rajčice te promiješaj dok povrće ne bude ravnomjerno prekriveno. Kuhaj dok smjesa ne potamni, oko 2 minute.

    Ulij 3 šalice suhog crvenog vina i promiješaj kako bi se s dna tave podigli zapečeni komadići. Pusti da zavrije, smanji vatru i ostavi da lagano krčka dok se umak malo ne zgusne, otprilike 5 minuta.


  5. Prelij vruću tekućinu i povrće preko rebaraca u slow cookeru. Poklopi i kuhaj na niskoj postavci dok meso ne postane mekano i ne počne se odvajati od kostiju, 8-10 sati.


  6. Hvataljkama prebaci rebarca na veliki tanjur. Dio mesa možda će se odvojiti od kostiju. Procijedi tekućinu kroz sitno cjedilo u veliku staklenu posudu ili zdjelu te baci kuhano povrće, lovorove listove, grančice timijana i odvojene kosti. Posluži rebarca prelivajući ih umakom.


Ako voliš rebarca, moraš isprobati i ove recepte!

Svinjska rebarca iz pećnice Možda vas zanima... Neodoljivo hrskava i sočna svinjska rebarca iz pećnice Recepti Možda vas zanima... Mekana rebarca u marinadi od meda i češnjaka Recepti Svinjska rebarca iz pećnice Možda vas zanima... Najsočnija rebarca s roštilja Špajza rebarca Možda vas zanima... Rebarca kakva bi poželio i Adam None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.