Recepti 20. ožujka 2022.

Slastičarska krema - osnova brojnih slastica

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako si zainteresirana za slastičarstvo, recept za ovu kremu svakako trebaš upamtiti.

Riječ o pastry cream ili slastičarskoj kremi, koja funkcionira kao samostalan desert, ali je idealna i za premazivanje torti, punjenje krafni, izradu pita...

Naravno, uvijek možeš dodati i omiljeni ekstrakt ili pak sok i koricu citrusa. 

 

Možda vas zanima... Crno-bijeli princess uštipci s čokoladom i lješnjacima Kolumne

 

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 50 g oštrog brašna
  • 100 g šećera
  • 2 žutanjka
  • ½ pakiranja vanilin šećera/mahuna vanilije

Priprema:

  1. Trećinu mlijeka pomiješaj sa žutanjcima, šećerom i brašnom u velikoj posudi i stavi sa strane.
  2. Ostatak mlijeka ulij u zasebnu posudu, dodaj vaniliju i kuhaj na laganoj vatri do vrenja.
  3. Kad mlijeko zakipi, ulij ga u već pripremljenu smjesu sa žutanjcima i miješaj pjenjačom kako se ne bi pojavile grudice.
  4. Stavi na srednju vatru i miješaj dok smjesa ne postane homogena.
  5. Potom makni s vatre i stavi u hladnjak kako bi se u potpunosti ohladila.

 

Možda vas zanima... Karpati - kombinacija princes krafni, kremšnita i ledenog vjetra Kolumne

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.