gastro postao
Ako si zainteresirana za slastičarstvo, recept za ovu kremu svakako trebaš upamtiti.
Riječ o pastry cream ili slastičarskoj kremi, koja funkcionira kao samostalan desert, ali je idealna i za premazivanje torti, punjenje krafni, izradu pita...
Naravno, uvijek možeš dodati i omiljeni ekstrakt ili pak sok i koricu citrusa.
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 50 g oštrog brašna
- 100 g šećera
- 2 žutanjka
- ½ pakiranja vanilin šećera/mahuna vanilije
Priprema:
- Trećinu mlijeka pomiješaj sa žutanjcima, šećerom i brašnom u velikoj posudi i stavi sa strane.
- Ostatak mlijeka ulij u zasebnu posudu, dodaj vaniliju i kuhaj na laganoj vatri do vrenja.
- Kad mlijeko zakipi, ulij ga u već pripremljenu smjesu sa žutanjcima i miješaj pjenjačom kako se ne bi pojavile grudice.
- Stavi na srednju vatru i miješaj dok smjesa ne postane homogena.
- Potom makni s vatre i stavi u hladnjak kako bi se u potpunosti ohladila.
U slast!