Ako te ozbiljno zanima slastičarstvo, recept za ovu kremu svakako trebaš upamtiti. jer slastičarska krema je osnova osnove u slastičarstvu...
Svaki vrsni slastičar povremeno se odluči vratiti osnovama, odnosno temeljima svoje struke. Tako bismo trebali i mi amateri, ako želimo stalno napredovati, a ne izgubiti stečena znanje i tehnike.
Dio osnova slastičarstva definitivno je i pastry cream ili slastičarska krema, koja funkcionira kao samostalan desert, ali je ova svilenkasta krema idealna i za premazivanje torti, punjenje krafni, izradu pita...
Naravno, za dodatni okus u slastičarsku kremu uvijek možeš dodati i omiljeni ekstrakt, odnosno aromu poput kave, čokolade, začina ili pak sok i koricu omiljenog citrusa. Imamo super recept koji uspijeva svaki put!
Slastičarska krema obavezna je komponenta brojnih slastica, a izvrsno paše s voćem
foto: Taryn Elliott/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Slastičarska krema
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mlijeko
500
ml
Oštro brašno
50
g
Šećer
100
g
Žumanjak
2
kom
Mahuna vanilije
1
kom
Postupak
Trećinu mlijeka pomiješaj sa žumanjcima, šećerom i brašnom u velikoj posudi i stavi sa strane.
Ostatak mlijeka ulij u zasebnu posudu, dodaj vaniliju i kuhaj na laganoj vatri do vrenja.
Kad mlijeko zakipi, ulij ga u već pripremljenu smjesu sa žumanjcima i miješaj pjenjačom kako se ne bi pojavile grudice.
Stavi na srednju vatru i miješaj dok smjesa ne postane homogena.
Kremu makni s vatre, prekrij plastičnom folijom (kako se na vrhu ne bi stvorila korica) i stavi u hladnjak kako bi se u potpunosti ohladila.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.