Recepti 28. svibnja 2020.

Slatka, ali osvježavajuća pita od krem sira i borovnica

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna i slasna, bez korištenja pećnice!

Ovaj slasni kolač ili pita od krem sira i borovnica ubrzo će se naći na tvojoj listi favorita kada su u pitanju ljetni deserti. Osvježavajuća i jednostavna za pripremu, dovoljno je slatka da bude fantastičan desert koji ti neće teško pasti.

U kombinaciji s petit keksima i po želji drugim voćem, svidjet će se svima, a i odličan je kolač koji možeš ponijeti sa sobom kada ideš kod prijatelja ili u goste! 

 

Možda vas zanima... Rolada od jagoda i krem sira gotova u pola sata Recepti

 

Sastojci:

  • 100 g krem sira
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 300 mL slatkog vrhnja, dobro rashlađenog
  • 200 g petit keksa
  • 150 g maslaca
  • 200 g svježih borovnica

Priprema:

  1. Samelji petit kekse i u njih ulij otopljen maslac. Dobro promiješaj smjesu i zatim njome obloži donji dio okruglog kalupa.
  2. U srednje velikoj zdjeli mikserom promiješaj krem sir, kiselo vrhnje i šećer dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
  3. Slatko vrhnje izmiksaj u šlag u drugoj zdjeli i zatim ga lagano, žlicom, dodaj u prvu smjesu i lagano promiješaj.
  4. Žlicom sada nanesi dobivenu smjesu u kalup u kojem su već postavljeni petit keksi kao baza. Na ovom dijelu možeš odabrati hoćeš li ubaciti cijelu kremu unutra i zatim ju odozgora nadjenuti borovnicama. Ili možeš nanijeti samo polovicu kreme, staviti red borovnica, te zatim staviti ostatak kreme i ponovno poslagati borovnice ili drugo voće po izboru.
  5. Prekrij kalup plastičnom folijom i stavi ga u hladnjak na najmanje 5 sati.

U slast!

 

Možda vas zanima... Lisnati jastučići s krem sirom i voćem Recepti Možda vas zanima... Pun pogodak: Mekani keksići od krem sira s čokoladom Recepti Možda vas zanima... Mekane cimet rolice s preljevom od krem sira i vanilije Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.