Recepti 03. listopada 2014.

Složenac alla bolognese

gastro postao gastro.24sata.hr
Umak bolognese izvrsno pristaje i uz kuhanu palentu, a jelo će biti još bolje ako ga obogtite pirjanim gljivama i mažuranom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 420

Potrebno vam je

  • 200 g krumpir, zreli
  • 400 g mljeveno meso
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 100 ml pasirana rajčica (passata)
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 50 g gouda punomasni
  • 1 žlica maslac, slani
  • 400 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 50 ml povrtni temeljac
  • 40 ml mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Krumpir skuhajte, mrkvu usitnite na kockice, a luk nasjeckajte.
  2. Ulje ugrijte te propržite luk i mljeveno meso. Dodajte mrkvu i popržite je. Umiješajte koncentrat rajčice i također kratko propirjajte. Ulijte sok od rajčice te posolite i popaprite prema želji.
  3. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  4. Krumpir ocijedite, ostavite da se malo ohladi, zgnječite ga i dodajte mlijeko. Pire začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  5. Mljeveno meso stavite u namašćen kalup za složenac, po njemu rasporedite pire-krumpir i pospite naribanim sirom. Pecite oko 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.