gastro postao
                                            
                                        
                                    Umak bolognese izvrsno pristaje i uz kuhanu palentu, a jelo će biti još bolje ako ga obogtite pirjanim gljivama i mažuranom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 420
Potrebno vam je
- 200 g krumpir, zreli
 - 400 g mljeveno meso
 - 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
 - 100 ml pasirana rajčica (passata)
 - 1 prstohvat svježe mljeveni papar
 - 1 prstohvat muškatni oraščić
 - 50 g gouda punomasni
 - 1 žlica maslac, slani
 - 400 g grašak zeleni (smrznuti)
 - 50 ml povrtni temeljac
 - 40 ml mlijeko kravlje, punomasno
 
Priprema
- Krumpir skuhajte, mrkvu usitnite na kockice, a luk nasjeckajte.
 - Ulje ugrijte te propržite luk i mljeveno meso. Dodajte mrkvu i popržite je. Umiješajte koncentrat rajčice i također kratko propirjajte. Ulijte sok od rajčice te posolite i popaprite prema želji.
 - Pećnicu zagrijte na 200°C.
 - Krumpir ocijedite, ostavite da se malo ohladi, zgnječite ga i dodajte mlijeko. Pire začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
 - Mljeveno meso stavite u namašćen kalup za složenac, po njemu rasporedite pire-krumpir i pospite naribanim sirom. Pecite oko 30 minuta.
 
Izvor Skuhatćute