gastro postao
Umak bolognese izvrsno pristaje i uz kuhanu palentu, a jelo će biti još bolje ako ga obogtite pirjanim gljivama i mažuranom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 420
Potrebno vam je
- 200 g krumpir, zreli
- 400 g mljeveno meso
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 100 ml pasirana rajčica (passata)
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 50 g gouda punomasni
- 1 žlica maslac, slani
- 400 g grašak zeleni (smrznuti)
- 50 ml povrtni temeljac
- 40 ml mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Krumpir skuhajte, mrkvu usitnite na kockice, a luk nasjeckajte.
- Ulje ugrijte te propržite luk i mljeveno meso. Dodajte mrkvu i popržite je. Umiješajte koncentrat rajčice i također kratko propirjajte. Ulijte sok od rajčice te posolite i popaprite prema želji.
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- Krumpir ocijedite, ostavite da se malo ohladi, zgnječite ga i dodajte mlijeko. Pire začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- Mljeveno meso stavite u namašćen kalup za složenac, po njemu rasporedite pire-krumpir i pospite naribanim sirom. Pecite oko 30 minuta.
Izvor Skuhatćute