gastro postao
Za gurmanski užitak okusite bogatstvo morskih plodova na jednom tanjuru
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 198
Potrebno vam je
- 400 g lignja
- 16 kom škampi
- 400 g dagnja
- 250 g bakalar
- 1 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
- 2 kom luk ,crveni
- 1 vezica peršin, list
- 3 režanj češnjak
- 1 mala žlica sol
- 4 kom rajčica, crvena
- 0.25 l vino bijelo
- 5 žlica ulje suncokretovo
- 0.25 mala žlica bijeli papar
Priprema
- Otopite zamrznute lignje i škampe. Lignje sitno narežite. Dagnje operite, očetkajte i odrežite niti. Filete bakalara operite, narežite na komade veličine 4 cm i pokapajte limunovim sokom.
- Luk ogulite, jednu glavicu narežite na kockice, a drugu na osam dijelova. Peršin operite, listove nasjeckajte, a peteljke sačuvajte. Češnjak ogulite i zgnječite sa solju. Rajčice ogulite i narežite na četvrtine.
- Osmine luka zakuhajte s vinom, peršinovim peteljkama i češnjakom. Dodajte školjke i škampe i pokriveno kuhajte na jakoj vatri 5-8 minuta. Izvadite školjke i škampe iz uvarka. Uvarak procijedite.
- Ugrijte ulje i na njemu staklasto prepržite kockice luka. Dodajte rajčice, bakalar, lignje i papar, zalijte uvarkom i sve pokriveno kuhajte 15 minuta. Dodajte škampe i školjke u ljusci da se ugriju prije posluživanja
Za gurmanski užitak okusite bogatstvo morskih plodova na jednom tanjuru