gastro postao
Ukusni složenac obogaćen bešamelom i parmezanom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 397
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 100 ml vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- crvena paprika
- mješavina suhih začina
- vlasac ( listovi)
- peršin, list
- 500 ml bešamel umak
- 350 g tjestenina s jajima
- parmezan
Priprema
Tjesteninu koju želite staviti u složenac najbolje je kuhati dvije-četiri minute kraće nego što se preporučuje na pakiranju. Tako neće biti premekana, a i bolje će upiti sokove ostalih sastojaka složenca. Prije rezanja neka malo odstoji.
- Nasjeckani luk i češnjak propirjajtena ulju. Dodajte im nasjeckano meso te začine. Podlijte vinom i kuhajte dok se ono ne smanji na pola. Zatim podlijte s malo vode i kuhajte dok meso ne omekša.
- Skuhajte tjesteninu pa je stavite na dno vatrostalne posude, dodajte red mesa pa tjestenine i tako dok ne potrošite sve sastojke. Završite tjesteninom. Umjesto u većoj vatrostalnoj posudi složenac možete složiti i u nekoliko manjih.
- Prelijte složenac bešamelom i pospite sirom. Pecite 20-ak minuta na 180°C dok se sir ne rastopi, a složenac ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Izvor Skuhatćute