Recepti 03. listopada 2014.

Složenac od tjestenine i mesa

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni složenac obogaćen bešamelom i parmezanom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 397

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 100 ml vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • crvena paprika
  • mješavina suhih začina
  • vlasac ( listovi)
  • peršin, list
  • 500 ml bešamel umak
  • 350 g tjestenina s jajima
  • parmezan

Priprema

  1. Tjesteninu koju želite staviti u složenac najbolje je kuhati dvije-četiri minute kraće nego što se preporučuje na pakiranju. Tako neće biti premekana, a i bolje će upiti sokove ostalih sastojaka složenca. Prije rezanja neka malo odstoji.
  2. Nasjeckani luk i češnjak propirjajtena ulju. Dodajte im nasjeckano meso te začine. Podlijte vinom i kuhajte dok se ono ne smanji na pola. Zatim podlijte s malo vode i kuhajte dok meso ne omekša.
  3. Skuhajte tjesteninu pa je stavite na dno vatrostalne posude, dodajte red mesa pa tjestenine i tako dok ne potrošite sve sastojke. Završite tjesteninom. Umjesto u većoj vatrostalnoj posudi složenac možete složiti i u nekoliko manjih.
  4. Prelijte složenac bešamelom i pospite sirom. Pecite 20-ak minuta na 180°C dok se sir ne rastopi, a složenac ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.