Recepti 27. listopada 2017.

Petkom riba: Složenac s tunjevinom

složenac od tune
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako nemate svježe filete tunjevine možete ih zamijeniti i tunjevinom iz konzerve

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 933

Tuna | Author: Nutricionistički tim Vitaminoteke foto: Nutricionistički tim Vitaminoteke

Potrebno vam je

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 poriluk 
  • 1 mrkva
  • 1 celer
  • 400 g rajčice
  • 800 g graha ili graška
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • 1 mala žlica senfa
  • 400 g tune
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mala žlica peršina

Priprema

  1. Umjesto celera možete staviti dvije tikvice, no inače možete staviti povrće prema želji. Svježe krušne mrvice također su dobrodošle u ovom jelu.
  2. Zagrijte žlicu ulja u tavi pa pirjajte narezani poriluk, mrkvu i celer deset minuta miješajući. Dodajte rajčicu, grah ili grašak i temeljac pa kuhajte na srednjoj vatri 20 min, a onda umiješajte senf.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C i namastite četiri manje posude za pečenje.
  4. Zagrijte nauljenu tavu pa pržite tunu po minutu sa svake strane. Narežite je pa poslažite grah ili grašak, tunu i opet grah u posude.
  5. Izmiješajte mrvice, češnjak, peršin i žlicu ulja pa time polijte gornje slojeve. Pecite 20 minuta ili dok se ne počnu stvarati mjehurići.

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.