gastro postao
Ako nemate svježe filete tunjevine možete ih zamijeniti i tunjevinom iz konzerve
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 933
Potrebno vam je
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 poriluk
- 1 mrkva
- 1 celer
- 400 g rajčice
- 800 g graha ili graška
- 200 ml povrtnog temeljca
- 1 mala žlica senfa
- 400 g tune
- 1 šalica krušnih mrvica
- 1 režanj češnjaka
- 1 mala žlica peršina
Priprema
Umjesto celera možete staviti dvije tikvice, no inače možete staviti povrće prema želji. Svježe krušne mrvice također su dobrodošle u ovom jelu.
- Zagrijte žlicu ulja u tavi pa pirjajte narezani poriluk, mrkvu i celer deset minuta miješajući. Dodajte rajčicu, grah ili grašak i temeljac pa kuhajte na srednjoj vatri 20 min, a onda umiješajte senf.
- Zagrijte pećnicu na 200°C i namastite četiri manje posude za pečenje.
- Zagrijte nauljenu tavu pa pržite tunu po minutu sa svake strane. Narežite je pa poslažite grah ili grašak, tunu i opet grah u posude.
- Izmiješajte mrvice, češnjak, peršin i žlicu ulja pa time polijte gornje slojeve. Pecite 20 minuta ili dok se ne počnu stvarati mjehurići.
Dobar tek!