gastro postao
Umjesto listova za lazanje upotrijebite raviole, po želji one sa sirom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 821
Potrebno vam je
- 1.50 šalica pasirana rajčica (passata)
- 570 g ravioli
- 280 g smrznuti špinat
- 1 šalica mozzarella
- 2 žlica parmezan
- paprika u prahu
- 1 žlica ulje, biljno
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite posudu za pečenje. Ulijte u nju pola šalice umaka za rajčicu. Prekrijte dno posude s pola raviola u jednom sloju. Polijte raviole s pola šalice umaka pa pospite špinatom i s pola šalice mozzarelle. Ponovite postupak s preostalim raviolima, umakom od rajčice i mozzarellom. Pospite parmezanom i, prema želji, mljevenom crvenom paprikom.
- Pokrijte aluminijskom folijom i pecite pola sata. Maknite foliju i pecite dok se ne počnu stvarati mjehurići te tijesto ne počne postajati smeđe, oko deset minuta. Ohladite pet minuta i poslužite.
Izvor Skuhatćute