Ovaj genijalan recept slavnog chefa Steve Karapandže za soufflé od jabuke pronašli smo u njegovoj knjizi "Kreativna kuhinja"
Volimo sve recepte čiji je autor slavni chef Stevo Karapandža! Ipak je ona prava legenda u svijetu gastronomije na našim prostorima! Za njegovom knjigom recepata "Kreativna kuhinja - Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" u izdanju Profila posežemo najčešće kad tražimo neku novu ideju za ručak, no ovog puta pronašli smo u njoj i jedan sjajan, jednostavan, a tako ukusan jesenski desert.
Ovaj soufflé od jabuka s potpisom slavnog chefa oduševio nas je na prvu, a našu kuhinju zamirisao je pravim mirisima jeseni! I zato u nastavku donosimo ovaj genijalan recept koji obavezno moraš isprobati!
Souffle od jabuka
foto: Eat Your Books/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Soufflé od jabuka - recept by Stevo Karapandža
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jabuka
500
g
Sok od limuna
2
žlica
Cimet
1
žličica
Med
4
žlica
Jaje
4
kom
Lješnjaci
80
g
Sol
1
prstohvat
Maslac
Postupak
Jabuke oguli, nareži na četvrtine i odstrani koštice pa ih nareži na tanke kriške. U tavu stavi 4 žlice vode, cimet, limunov sok i žlicu meda (najbolje je koristiti neki blagi med, poput livadnog). Dodaj narezane jabuke i kratko pirjaj. Jabuke moraju ostati čvrste.
Vatrostalnu posudu premaži maslacem i posloži ocijeđene jabuke.
Razdvoji žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke umuti i pomiješaj s preostalim medom te dodaj mljevene lješnjake. Od bjelanjaka s malo soli stuci čvrsti snijeg, koji polako umiješaj u kremu od lješnjaka, meda i jaja.
Kremu ravnomjerno rasporedi po jabukama i stavi u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva. Peci otpriilke 20 minuta, dok se ne stvori lijepa korica.
Probaj iglom za pečenje (moguće je koristiti i čačkalicu ili drvani štapić za ražnjiće), pa ako na njoj nema tijesta, nabujak je gotov.
Isprobaj i ove divne recepte čiji je autor chef Stevo Karapandža!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.