gastro postao
Umak od bosiljka, sira i peršina klasik je talijanske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 618
Potrebno vam je
- 400 g špageti
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 3 žlica peršin, list
- 5 režanj luk ,bijeli
- 1 mala žlica sol
- 4 žlica parmezan
- 6 žlica sir pecorino
- 10 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Operite, osušite i nasjeckajte bosiljak. U mužaru tučkom zdrobite bosiljak, peršin, češnjak i sol.
- Dodajte parmezan i ribani Pecorino (tvrdi ovčji sir) sir. Dobro izmiješajte. Dodajte 1 žlicu ulja i miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Možete upotrebiti i električni mikser.
- Izmiješajte špagete sa umakom i odmah poslužite.
Umak od bosiljka, sira i peršina klasik je talijanske kuhinje