Recepti 12. svibnja 2016.

Savršeni brzi ručak: Špageti a la Genovese

genovese
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umak od bosiljka, sira i peršina klasik je talijanske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 618

Potrebno vam je

  • 400 g špageti
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 3 žlica peršin, list
  • 5 režanj luk ,bijeli
  • 1 mala žlica sol
  • 4 žlica parmezan
  • 6 žlica sir pecorino
  • 10 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Operite, osušite i nasjeckajte bosiljak. U mužaru tučkom zdrobite bosiljak, peršin, češnjak i sol.
  2. Dodajte parmezan i ribani Pecorino (tvrdi ovčji sir) sir. Dobro izmiješajte. Dodajte 1 žlicu ulja i miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Možete upotrebiti i električni mikser.
  3. Izmiješajte špagete sa umakom i odmah poslužite.

Umak od bosiljka, sira i peršina klasik je talijanske kuhinje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.