Recepti 03. listopada 2014.

Špageti puttanesca

gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski klasik neodoljivog mirisa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 411

Potrebno vam je

  • 400 g špageti
  • 400 g pelati
  • 1 žlica kapari
  • 4 filet inćun, konzervirani
  • 12 kom masline, crne
  • 2 režanj češnjak
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • peršin, list
  • sol
  • 1 kom čili papričica

Priprema

  1. Dok kuhate špagete u posoljenoj kipućoj vodi, pripremite umak.
  2. Zagrijte ulje u posudi. Dodajte češnjak i malo čili-papričice. Kad češnjak postane zlatne boje, umiješajte inćune, masline i kapare. Neka se pirja sve nekoliko sekundi prije nego što dodate rajčice.
  3. Kuhajte sve pet minuta. Oko minutu i pol prije nego što špageti budu kuhani “al dente”, ocijedite ih i dodajte u posudu s umakom te ih u njemu skuhajte do kraja.
  4. Pospite peršinom i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.