gastro postao
Talijanski klasik neodoljivog mirisa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 411
Potrebno vam je
- 400 g špageti
- 400 g pelati
- 1 žlica kapari
- 4 filet inćun, konzervirani
- 12 kom masline, crne
- 2 režanj češnjak
- 4 žlica ulje maslinovo
- peršin, list
- sol
- 1 kom čili papričica
Priprema
- Dok kuhate špagete u posoljenoj kipućoj vodi, pripremite umak.
- Zagrijte ulje u posudi. Dodajte češnjak i malo čili-papričice. Kad češnjak postane zlatne boje, umiješajte inćune, masline i kapare. Neka se pirja sve nekoliko sekundi prije nego što dodate rajčice.
- Kuhajte sve pet minuta. Oko minutu i pol prije nego što špageti budu kuhani “al dente”, ocijedite ih i dodajte u posudu s umakom te ih u njemu skuhajte do kraja.
- Pospite peršinom i poslužite.
Izvor Skuhatćute