gastro postao
Pripremite brz i jednostavan ručak s tunom, uz dodatak kapara, bosiljka, maslina...
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 466
Potrebno vam je
- 140 g tuna, konz. u ulju
- 285 g kukuruz u slanoj vodi
- 3 žlica kapari
- 400 g pelati
- 7 kom rajčice, cherry
- 10 kom masline, crne
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- origano
- bosiljak, vezica
- 300 g špageti
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
Priprema
- Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Ocijedite maslinovo ulje iz konzerve tune u posudu pa na njemu popržite luk narezan na kriške, dodajte češnjak narezan na ploškice, bosiljak, origano i cherry rajčice prerezane na pola pa kratko popržite.
- Luku dodajte pelate, lagano ih razlomite kuhačom i pustite da se pirjaju na laganoj vatri 10 min. posolite i popaprite.
- Nakon 10 min. dodajte isprani kukuruz, tunu, kapare i masline. Promiješajte, dodajte sok od pola naranče i pirjjate još 5 min.
- U umak dodajte špagete, dobro promiješajte i poslužite toplo.