Recepti Juha 29. siječnja 2025.

Sporo kuhana juha od leće - recept Reese Witherspoon

Juha
35 MIN
370 MIN
8
SREDNJE
reese witherspoon jouha od leće
Glumica Reese Witherspoon ima odličan recept za sporo kuhanu juhu od leće
foto: Anna Jakutajc Wojtalik/Unsplash; ABACA/PIXSELL
Slavna oskarovka Reese Witherspoon velika je obožavateljica jela na žlicu, a njezina specijalitet je sporo kuhana juha od leće s ljutim talijanskim kobasicama za koju donosimo recept

"Slobodno recite da sam staromodna, ali ja stvarno obožavam svoj slow cooker!", tvrdi slavna oskarovka Reese Witherspoon koja je na Instagramu podijelila svoj slastan recept za sporo kuhanu juhu od leće i ljutih talijanskih kobasica

Njezin recept jako nam se sviđa te ga donosimo u nastavku, uz mali savjet onima koji vjerojatno nemaju slow cooker kod kuće. Dakle, juha od leće po receptu Reese Witherspoon može se skuhati i na štednjaku, ali i u pećnici, u gusenoj posudi s poklopcem.

Ne gasi ekran dok kuham

Bagelsi s posnim sirom
20 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Integralno brašno 140 g
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Sol 0,75 žličica
  • Posni sir 1 šalica
  • Jaje 1 kom
  • Sjemenke sezama
  • Mak
Postupak
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol te dobro izmiješaj pjenjačom. Dodaj ocijeđeni svježi posni sir i miješaj vilicom ili lopaticom dok se sastojci dobro ne sjedine – smjesa će izgledati poput sitnih mrvica.


  2. Rukama mijesi tijesto u zdjeli dok ne postane glatko, elastično i blago ljepljivo, ali ne smije se lijepiti za ruke, otprilike 2 minute.


  3. Tijesto podijeli na 4 jednaka dijela. Svaki dio oblikuj u valjak debljine oko 2 cm - spoji krajeve i formiraj bagel. Alternativno, možeš oblikovati kuglicu, probušiti rupu u sredini i lagano je proširiti.


  4. Premaži bagelse umućenim jajem i pospi ih začinima po želji s obje strane.


  5. Zagrij pećnicu na 190°C. Obloži pleh papirom za pečenje ili silikonskom podlogom. Ako koristiš papir za pečenje, lagano ga namaži uljem kako bi spriječio lijepljenje.


  6. Peci bagelse na gornjoj rešetki pećnice 25 minuta. Ohladi ih najmanje 15 minuta prije rezanja – ovaj korak je ključan za postizanje prave teksture.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

164 kcal

8 %

MASTI

1,00 g

1 %

KOLESTEROL

0,05 g

0 %

UH

28,50 g

10 %

PROTEINI

9,00 g

18 %

Imamo još odličnih zvjezdanih recepata...

gordon ramsay goveđi gulaš Možda vas zanima... Odličan goveđi gulaš s potpisom Gordona Ramsayja Recepti Pečeno pile Možda vas zanima... Evo kako Martha Stewart peče pile - ispada savršeno! Recepti jamie oliver, carbonara s porilukom Možda vas zanima... Jamie Oliver ima super recept za vegetarijansku carbonaru s porilukom Recepti focaccia jennifer garner Možda vas zanima... Jennifer Garner ispekla super focacciu od samo 4 sastojka! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 08:38 30. Siječanj 2025.

    Fino