Slavna oskarovka Reese Witherspoon velika je obožavateljica jela na žlicu, a njezina specijalitet je sporo kuhana juha od leće s ljutim talijanskim kobasicama za koju donosimo recept
"Slobodno recite da sam staromodna, ali ja stvarno obožavam svoj slow cooker!", tvrdi slavna oskarovka Reese Witherspoon koja je na Instagramu podijelila svoj slastan recept za sporo kuhanujuhu od leće i ljutih talijanskih kobasica.
Njezin recept jako nam se sviđa te ga donosimo u nastavku, uz mali savjet onima koji vjerojatno nemaju slow cooker kod kuće. Dakle, juha od leće po receptu Reese Witherspoon može se skuhati i na štednjaku, ali i u pećnici, u gusenoj posudi s poklopcem.
U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol te dobro izmiješaj pjenjačom. Dodaj ocijeđeni svježi posni sir i miješaj vilicom ili lopaticom dok se sastojci dobro ne sjedine – smjesa će izgledati poput sitnih mrvica.
Rukama mijesi tijesto u zdjeli dok ne postane glatko, elastično i blago ljepljivo, ali ne smije se lijepiti za ruke, otprilike 2 minute.
Tijesto podijeli na 4 jednaka dijela. Svaki dio oblikuj u valjak debljine oko 2 cm - spoji krajeve i formiraj bagel. Alternativno, možeš oblikovati kuglicu, probušiti rupu u sredini i lagano je proširiti.
Premaži bagelse umućenim jajem i pospi ih začinima po želji s obje strane.
Zagrij pećnicu na 190°C. Obloži pleh papirom za pečenje ili silikonskom podlogom. Ako koristiš papir za pečenje, lagano ga namaži uljem kako bi spriječio lijepljenje.
Peci bagelse na gornjoj rešetki pećnice 25 minuta. Ohladi ih najmanje 15 minuta prije rezanja – ovaj korak je ključan za postizanje prave teksture.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.