Recepti 13. listopada 2014.

Sporo kuhane janjeće koljenice s povrćem i pivom

Sporo kuhane janjeće koljenice s povrćem i pivom
gastro postao gastro.24sata.hr
Uskrs je dan za sporo kuhane janjeće koljenice s povrćem i pivom. Karameliziranjem janjetine i povrća postiže se slatkoća mesa i umaka koji se savršeno sljubljuje s karakteristikama ječmenog i pšeničnog slada piva, čineći to jelo doista iznimnim.

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 203

Potrebno vam je

  • 4 kom janjetina, koljenica
  • 100 g luk ,crveni
  • 100 g mrkva, crvena
  • 100 g celer stabljika
  • 3 režanj češnjak
  • 2 kom lovorov list
  • 5 grančica sušeni timijan
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 0.50 l karlovačko 0,0% maxx
  • 0.50 l janjeći temeljac
  • ulje maslinovo
  • 100 g maslac, neslani

Priprema

  1. U posudi zagrijati maslinovo ulje te karamelizirati koljenice sa svih strana. Zatim koljenice odložiti na pladanj te u posudu dodati povrće izrezano na kockice i pirjati uz miješanje dok ne omekša.
  2. Na povrće dodati karamelizirane koljenice te podliti pivom i janjećim temeljcem.
  3. Sve lijepo začiniti sjeckanim timijanom, peršinom te solju i paprom.
  4. Poklopljeno na laganoj vatri kuhati 3-4 sata dok koljenice ne postanu jako mekane, a drže se na kosti. Pažljivo ih izvaditi na pladanj te povrće usitniti štapnim mikserom uz dodavanje maslaca.
  5. Kada je umak kompaktan i gladak, vratiti koljenice u umak da se ugriju. Janjeće koljenice najbolje je poslužiti uz domaće ili rimske njoke.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.