Recepti 13. listopada 2014.

Sporo pečeni janjeći kotleti

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte pečenu janjetinu s pastrnjakom i mrkvom, premazanu začinima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 8 kom pastrnjak
  • 6 kom mrkva, crvena
  • ulje maslinovo
  • 8 kom janjetina, mršava
  • 0.50 šalica parmezan
  • 2 žlica senf
  • 2 žlica bosiljak, vezica
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Posložite pastrnjake i mrkve na lim za pečenje, poškropite uljem i pecite 30 minuta.
  2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte janjeće kotlete, pecite dvije minute i stavite sa strane.
  3. Izmiješajte parmezan, senf, bosiljak i papar u maloj zdjelici i premažite po janjećim kotletima. Posložite kotlete u poseban lim za pečenje i pecite na 150 °C 20 minuta.

Isprobajte pečenu janjetinu s pastrnjakom i mrkvom, premazanu začinima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.