gastro postao
Isprobajte pečenu janjetinu s pastrnjakom i mrkvom, premazanu začinima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 8 kom pastrnjak
- 6 kom mrkva, crvena
- ulje maslinovo
- 8 kom janjetina, mršava
- 0.50 šalica parmezan
- 2 žlica senf
- 2 žlica bosiljak, vezica
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Posložite pastrnjake i mrkve na lim za pečenje, poškropite uljem i pecite 30 minuta.
- Zagrijte ulje u tavi, dodajte janjeće kotlete, pecite dvije minute i stavite sa strane.
- Izmiješajte parmezan, senf, bosiljak i papar u maloj zdjelici i premažite po janjećim kotletima. Posložite kotlete u poseban lim za pečenje i pecite na 150 °C 20 minuta.
Isprobajte pečenu janjetinu s pastrnjakom i mrkvom, premazanu začinima