gastro postao
Srdela je riba najbogatija masnim kiselinama, popularna na našoj strani Jadrana, prozvana je i ribom – hraniteljicom
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 265
Potrebno vam je
- 300 g srdela
- 2 kom tikvice, zelene
- 0.50 šalica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- ulje maslinovo
- sol
- limunov sok
Priprema
- Očistite srdele tako da im odstranite glavu, kosti i iznutrice kako biste dobili čisti filet. Ako ostavite iznutrice, jelo će biti gorko.
- Očišćene filete zamotajte u rolice i pričvrstite čačkalicom kako se ne bi otvarali.
- Na plitki tanjur ili prikladnu zdjelicu istresite sjemenke sezama. “Zapakirane” filete uvaljajte ravnomjerno u sezam.
- Na tavici zagrijte malo maslinova ulja. Pazite da ne bude prevruće.
- Rolice kratko pržite sa svih strana. Pripazite da ih ne prepečete i da sezam ne izgori. Tikvice naribajte na krupnom ribežu. Marinirajte ih s malo maslinova ulja, cvijetom ninske soli i sokom limuna.
- Servirajte pržene rolice na posteljici od mariniranih tikvica.
Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši
jela od ribe
predjelo
sezam
recept
tikvice
srdele
večera
Mediteranske zemlje
prženje
niskokaloricna prehrana
glavno jelo
finger food
ručak