Recepti 13. listopada 2014.

Srdelice u sezamu na mariniranoj tikvici

Srdelice u sezamu na mariniranoj tikvici
gastro postao gastro.24sata.hr
Srdela je riba najbogatija masnim kiselinama, popularna na našoj strani Jadrana, prozvana je i ribom – hraniteljicom

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 265

Potrebno vam je

  • 300 g srdela
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 0.50 šalica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • ulje maslinovo
  • sol
  • limunov sok

Priprema

  1. Očistite srdele tako da im odstranite glavu, kosti i iznutrice kako biste dobili čisti filet. Ako ostavite iznutrice, jelo će biti gorko.
  2. Očišćene filete zamotajte u rolice i pričvrstite čačkalicom kako se ne bi otvarali.
  3. Na plitki tanjur ili prikladnu zdjelicu istresite sjemenke sezama. “Zapakirane” filete uvaljajte ravnomjerno u sezam.
  4. Na tavici zagrijte malo maslinova ulja. Pazite da ne bude prevruće.
  5. Rolice kratko pržite sa svih strana. Pripazite da ih ne prepečete i da sezam ne izgori. Tikvice naribajte na krupnom ribežu. Marinirajte ih s malo maslinova ulja, cvijetom ninske soli i sokom limuna.
  6. Servirajte pržene rolice na posteljici od mariniranih tikvica.

Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.