gastro postao
Zanimljiva kombinacija čini se kao odlična ideja za razbijanje monotonije u kuhinji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 215
Potrebno vam je
- 300 g bukovače
- 200 g sir kravlji svježi (cottage)
- 4 kom tanke kore za štrudle
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica ulje maslinovo
- 100 g batat
- sol
- papar
Priprema
- Bukovače narežemo na sitne rezance, dodamo usitnjenog luka i češnjaka, te dinstamo na malo ulja dok ne omekša.
- U svježi kravlji sir dodamo dinstane bukovače koji smo ohladili, začinimo solju i paprom.
- Nadjev od bukovača raspodijelimo po kori od štrudle, te zarolamo, premažemo s uljem i pečemo u pećnici 20 minuta na 175 Celzijevih stupnjeva.
- Batate ogulimo i narežemo na kockice i kuhamo u slanoj vodi, sameljemo u multipraktiku u umak
- Začinimo solju i paprom i dodamo malo maslinovog ulja. Serviramo uz štrudlu.