Recepti 12. svibnja 2016.

Pripremite neobičnu štrudlu s gljivama i svježim sirom

Štrudla od gljiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva kombinacija čini se kao odlična ideja za razbijanje monotonije u kuhinji

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 215

Potrebno vam je

  • 300 g bukovače
  • 200 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 4 kom tanke kore za štrudle
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 100 g batat
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Bukovače narežemo na sitne rezance, dodamo usitnjenog luka i češnjaka, te dinstamo na malo ulja dok ne omekša.
  2. U svježi kravlji sir dodamo dinstane bukovače koji smo ohladili, začinimo solju i paprom.
  3. Nadjev od bukovača raspodijelimo po kori od štrudle, te zarolamo, premažemo s uljem i pečemo u pećnici 20 minuta na 175 Celzijevih stupnjeva.
  4. Batate ogulimo i narežemo na kockice i kuhamo u slanoj vodi, sameljemo u multipraktiku u umak
  5. Začinimo solju i paprom i dodamo malo maslinovog ulja. Serviramo uz štrudlu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.