gastro postao
Prženom luku i češnjaku dodajte kuhanog bakalara, rajčice i vino
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 390
Potrebno vam je
- 200 g bakalar suhi
- 250 g pasirana rajčica (passata)
- 250 g pelati
- 1 dl vino bijelo
- 1 kom luk ,crveni
- češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- 200 g kukuruzno brašno ili krupica
- ulje maslinovo
Priprema
- Suhi bakalar istucite pa ostavite u vodi 24 sata uz mijenjanje vode. Kad postane savitljiv, kuhajte ga dva sata dok mu meso i kost u sredini ne omekšaju. Kuhani bakalar očistite od kostiju i crne kožice te izmiješajte da se usitni. Vodu od kuhanja sačuvajte i iskoristite ga kao temeljac za podlijevanje.
- Luk isjeckajte i popržite na maslinovu ulju dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte kosani češnjak, popržite te ubacite bakalar, rajčicu, vino, sol, papar i temeljac prema potrebi. Promiješajte i kuhajte još sat vremena uz lagano miješanje.
Prženom luku i češnjaku dodajte kuhanog bakalara, rajčice i vino
Izvor Skuhatćute