Recepti 03. listopada 2014.

Šugo od bakalara

gastro postao gastro.24sata.hr
Prženom luku i češnjaku dodajte kuhanog bakalara, rajčice i vino

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 390

Potrebno vam je

  • 200 g bakalar suhi
  • 250 g pasirana rajčica (passata)
  • 250 g pelati
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • 200 g kukuruzno brašno ili krupica
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Suhi bakalar istucite pa ostavite u vodi 24 sata uz mijenjanje vode. Kad postane savitljiv, kuhajte ga dva sata dok mu meso i kost u sredini ne omekšaju. Kuhani bakalar očistite od kostiju i crne kožice te izmiješajte da se usitni. Vodu od kuhanja sačuvajte i iskoristite ga kao temeljac za podlijevanje.
  2. Luk isjeckajte i popržite na maslinovu ulju dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte kosani češnjak, popržite te ubacite bakalar, rajčicu, vino, sol, papar i temeljac prema potrebi. Promiješajte i kuhajte još sat vremena uz lagano miješanje.

Prženom luku i češnjaku dodajte kuhanog bakalara, rajčice i vino

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.