Idealna za brzinski ručak tijekom tjedna, ova pita spaja baš sve što vam treba za kvalitetan obrok. Spoj omiljenih tikvica, slasne kobasice i dvije vrste sira dovoljan su razlog da se i vi upustite u pripremu.
Dopustite si mala odstupanja, pa u pitu ubacite i dodatke po samo svojoj želji. Također, umjesto kobasice, u zdjelu možete ubaciti inćune i kapare za nešto laganiju varijantu jela. Pustite mašti na volju, igrajte se sa sastojcima, pa u nezamislivo kratkom vremenu uživajte u stvarno finom ručku.
Potrebno vam je:
- 2 tikvice
- 2 kobasice
- 4 jaja
- 50 g ribanog sira
- 50 g feta sira
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 6 žlica brašna
- Peršin
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Tikvice naribajte, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta. Ocijedite ih i ubacite u veću posudu.
- Kobasicu nasjeckajte na sitno.
- Tikvicama dodajte ostatak sastojaka i dobro promiješajte.
- Sve zajedno prebacite u vatrostalnu posudu, pospite s još malo sira i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok pita ne poprimi lijepu, zlatnu boju.
Dobar tek!