Recepti 03. listopada 2014.

Svinjetina sa sotiranim povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagan i brz te bogat obrok

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 192

Potrebno vam je

  • 450 g svinjetina, mršava
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom crvena paprika
  • 120 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 3 kom ljutika
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 šalica vino bijelo

Priprema

  1. Ugrijte žlicu ulja na tavi na jakoj vatri pa dodajte paprike i kratko prepržite te ubacite gljive. Dodajte ljutiku i pržite minutu pa sve premjestite na tanjur.
  2. Začinite meso solju i paprom te ugrijte ostatak ulja i prepržite meso.
  3. Kad je gotovo, izvadite ga pa ulijte vino i napravite deglazirani umak. Sastružite sve ostatke mesa na dnu tave. Neka umak zakuha pa ga začinite solju i paprom te poslužite uz meso i povrće.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.