gastro postao
Lagan i brz te bogat obrok
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 192
Potrebno vam je
- 450 g svinjetina, mršava
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom crvena paprika
- 120 g šampinjoni (uzgojeni)
- 3 kom ljutika
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 šalica vino bijelo
Priprema
- Ugrijte žlicu ulja na tavi na jakoj vatri pa dodajte paprike i kratko prepržite te ubacite gljive. Dodajte ljutiku i pržite minutu pa sve premjestite na tanjur.
- Začinite meso solju i paprom te ugrijte ostatak ulja i prepržite meso.
- Kad je gotovo, izvadite ga pa ulijte vino i napravite deglazirani umak. Sastružite sve ostatke mesa na dnu tave. Neka umak zakuha pa ga začinite solju i paprom te poslužite uz meso i povrće.
Izvor Skuhatćute