Recepti 03. listopada 2014.

Svinjski but na lovački način

gastro postao gastro.24sata.hr
Lovci znaju koji je najbolji način za pripremiti svinjsko meso

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 302

Potrebno vam je

  • 1000 g svinjski but
  • 100 g slanina suha, masna
  • 250 g luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 100 g mrkva, crvena
  • 400 g rajčica, crvena
  • 200 ml vino bijelo
  • 50 g šljive, suhe
  • 200 g kruška (cijela)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. But "našpikajte" slaninom, mrkvom i češnjakom pa popaprite meso. stavite meso u lim za pečenje, a okolo poredajte luk, rajčice i šljive. sve polijte vinom i prekrijte folijom. Pecite sat vremena na oko 180°c.
  2. Kad je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice i ostavite sa strane da odstoji. Za to vrijeme propasirajte sadržaj iz lima za pečenje i dodajte kruške pa prokuhajte pet minuta. poslužite meso uz umak ili ga prelijte preko mesa.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.