gastro postao
Lovci znaju koji je najbolji način za pripremiti svinjsko meso
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 302
Potrebno vam je
- 1000 g svinjski but
- 100 g slanina suha, masna
- 250 g luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 100 g mrkva, crvena
- 400 g rajčica, crvena
- 200 ml vino bijelo
- 50 g šljive, suhe
- 200 g kruška (cijela)
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- But "našpikajte" slaninom, mrkvom i češnjakom pa popaprite meso. stavite meso u lim za pečenje, a okolo poredajte luk, rajčice i šljive. sve polijte vinom i prekrijte folijom. Pecite sat vremena na oko 180°c.
- Kad je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice i ostavite sa strane da odstoji. Za to vrijeme propasirajte sadržaj iz lima za pečenje i dodajte kruške pa prokuhajte pet minuta. poslužite meso uz umak ili ga prelijte preko mesa.
Izvor Skuhatćute