gastro postao
Riba na japanski način uz rižu kuhanu na pari, tradicionalno jelo koje se priprema i jede u svim prilikama slavlja
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 372
Potrebno vam je
- 300 g riža,arborio
- 200 g deverika
- 500 ml led(kockice, drobljeni)
- 15 g sol
- 60 ml sake
- 60 ml soja umak
- 15 ml ulje sezamovo
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 30 ml mirin
Priprema
- U veliki lonac zakuhajte litru vode i kada zakuha ugasite vatru. Stavite ribu u lonac s vrućom vodom na nekoliko minuta dok površina lagano ne pobijeli, nakon čega izvadite ribu iz vode.
- U zakuhanu vodu stavite sve namirnice pod a) zajedno s ribom, i ostavite da se kuha 30 minuta. Na ovaj način, zahvaljujući sakeu, nestat će neugodan miris ribe.
- Ako imate kuhalo za rižu (za kuhanje na pari!) dodajte zrna japanske riže, ribu i sve sastojke pod b) pustite da se kuha 20 minuta.
- Kada je kuhano, nježno miješajte rižu te ostavite da se kuha na pari narednih 10 minuta.
Riba na japanski način uz rižu kuhanu na pari, tradicionalno jelo koje se priprema i jede u svim prilikama slavlja
Izvor Kumigar Shokudo