gastro postao
Ovisno o vrsti, riža se najčešće kuha 15-16 minuta, stoga uskladite dodavanje temeljca s vremenom i ovisno o tome, pojačajte ili smanjite vatru. U većini slučajeva nećete potrošiti sav temeljac, ali 1,5 l je okvirna mjera.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 296
Potrebno vam je
- 1 šaka šparoge, divlje
- 100 g maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 100 g parmezan
- 2 kom jaje kokošje
- povrtni temeljac
- 1 kom luk kozjak
- 0.50 kom luk ,crveni
- 0.50 čaša vino bijelo
- sol
Priprema
- U dubokoj tavi popržite luk kozjak na maslinovu ulju, dodajte šparoge kojima ste prethodno odrezali tvrde vrhove pa pirjajte podlijevajući povrtnim temeljcem dok ne omekšaju. Stavite jaja u hladnu vodu i kuhajte od sedam do deset minuta.
- Na maslacu popržite pola sjeckanog luka, dodajte rižu, pirjajte je pa zalijte bijelim vinom. Kad vino ispari, ulijte procijeđeni umak od šparoga, dobro promiješajte, posolite i nakon pet minuta dodajte vrhove šparoga.
- Kad je riža kuhana “al dente”, dodajte parmezan i maslac. Poslužite uz kuhane vrhove i kuhani žumanjak.
Izvor Skuhatćute