Recepti 03. listopada 2014.

Talijanski rižot à la mimoza

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovisno o vrsti, riža se najčešće kuha 15-16 minuta, stoga uskladite dodavanje temeljca s vremenom i ovisno o tome, pojačajte ili smanjite vatru. U većini slučajeva nećete potrošiti sav temeljac, ali 1,5 l je okvirna mjera.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 296

Potrebno vam je

  • 1 šaka šparoge, divlje
  • 100 g maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 100 g parmezan
  • 2 kom jaje kokošje
  • povrtni temeljac
  • 1 kom luk kozjak
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 0.50 čaša vino bijelo
  • sol

Priprema

  1. U dubokoj tavi popržite luk kozjak na maslinovu ulju, dodajte šparoge kojima ste prethodno odrezali tvrde vrhove pa pirjajte podlijevajući povrtnim temeljcem dok ne omekšaju. Stavite jaja u hladnu vodu i kuhajte od sedam do deset minuta.
  2. Na maslacu popržite pola sjeckanog luka, dodajte rižu, pirjajte je pa zalijte bijelim vinom. Kad vino ispari, ulijte procijeđeni umak od šparoga, dobro promiješajte, posolite i nakon pet minuta dodajte vrhove šparoga.
  3. Kad je riža kuhana “al dente”, dodajte parmezan i maslac. Poslužite uz kuhane vrhove i kuhani žumanjak.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.