gastro postao
Neodoljivo jelo koje će vam otkriti sve čari kuhinje susjedne nam zemlje
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 397
Mesne okruglice
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica peršin, list
- 40 g krušne mrvice
- mlijeko kravlje, punomasno
- 300 g govedina, krta, mljevena
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
Umak
- 1 kom luk ,crveni
- 5 list list bosiljka
- 4 žlica ulje maslinovo
- 100 g jetra pileća
- 800 g pelati
- 450 g tjestenina s jajima
- 100 g kobasica (prosjek )
- 350 g mozzarella
- 4 kom jaje kokošje
- parmezan
Priprema
Okruglice možete napraviti, primjerice, od mljevene svinjetine, jaja, krušnih mrvica i crvene paprike. Mljevenu teletinu pomiješajte s timijanom, jajetom, lukom te sa soli i paprom pa oblikujte teleće mesne okruglice.
- Za mesne okruglice nasjeckajte češnjak i peršin, a mrvice potopite u mlijeko na pet minuta pa ih ocijedite. Izmiješajte dobro meso, češnjak, peršin, naribani parmezan, mrvice, istučena jaja, sol i papar. Rukama oblikujte okruglice i pecite ih na ulju oko tri minute. Ocijedite ih.
- Za umak na ulju popržite luk, dodajte pileća jetrica, pirjajte tri minute, umiješajte rajčice, pokrijte i kuhajte 20 minuta. Dodajte bosiljak, sol i papar pa kuhajte još deset minuta.
- Kuhajte tjesteninu pet-sedam minuta, ocijedite i polijte s malo umaka.
- Posudu za pečenje premažite maslacem. Polijte dno umakom, stavite red tjestenine, poslažite kriške kobasice, nekoliko mesnih okruglica i mozzarelle pa ponavljajte postupak. Završite sirom, prelijte istučenim jajima, polijte umakom i pospite naribanim parmezanom. Pecite 25 minuta na 200°C.
Izvor Skuhatćute