gastro postao
                                            
                                        
                                    Neodoljivo jelo koje će vam otkriti sve čari kuhinje susjedne nam zemlje
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 397
Mesne okruglice
- 1 režanj češnjak
 - 1 žlica peršin, list
 - 40 g krušne mrvice
 - mlijeko kravlje, punomasno
 - 300 g govedina, krta, mljevena
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - ulje suncokretovo
 
Umak
- 1 kom luk ,crveni
 - 5 list list bosiljka
 - 4 žlica ulje maslinovo
 - 100 g jetra pileća
 - 800 g pelati
 - 450 g tjestenina s jajima
 - 100 g kobasica (prosjek )
 - 350 g mozzarella
 - 4 kom jaje kokošje
 - parmezan
 
Priprema
Okruglice možete napraviti, primjerice, od mljevene svinjetine, jaja, krušnih mrvica i crvene paprike. Mljevenu teletinu pomiješajte s timijanom, jajetom, lukom te sa soli i paprom pa oblikujte teleće mesne okruglice.
- Za mesne okruglice nasjeckajte češnjak i peršin, a mrvice potopite u mlijeko na pet minuta pa ih ocijedite. Izmiješajte dobro meso, češnjak, peršin, naribani parmezan, mrvice, istučena jaja, sol i papar. Rukama oblikujte okruglice i pecite ih na ulju oko tri minute. Ocijedite ih.
 - Za umak na ulju popržite luk, dodajte pileća jetrica, pirjajte tri minute, umiješajte rajčice, pokrijte i kuhajte 20 minuta. Dodajte bosiljak, sol i papar pa kuhajte još deset minuta.
 - Kuhajte tjesteninu pet-sedam minuta, ocijedite i polijte s malo umaka.
 - Posudu za pečenje premažite maslacem. Polijte dno umakom, stavite red tjestenine, poslažite kriške kobasice, nekoliko mesnih okruglica i mozzarelle pa ponavljajte postupak. Završite sirom, prelijte istučenim jajima, polijte umakom i pospite naribanim parmezanom. Pecite 25 minuta na 200°C.
 
Izvor Skuhatćute