Recepti 03. listopada 2014.

Talijanski složenac s mesnim okruglicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivo jelo koje će vam otkriti sve čari kuhinje susjedne nam zemlje

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 397

Mesne okruglice

  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica peršin, list
  • 40 g krušne mrvice
  • mlijeko kravlje, punomasno
  • 300 g govedina, krta, mljevena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo

Umak

  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 list list bosiljka
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 100 g jetra pileća
  • 800 g pelati
  • 450 g tjestenina s jajima
  • 100 g kobasica (prosjek )
  • 350 g mozzarella
  • 4 kom jaje kokošje
  • parmezan

Priprema

  1. Okruglice možete napraviti, primjerice, od mljevene svinjetine, jaja, krušnih mrvica i crvene paprike. Mljevenu teletinu pomiješajte s timijanom, jajetom, lukom te sa soli i paprom pa oblikujte teleće mesne okruglice.
  2. Za mesne okruglice nasjeckajte češnjak i peršin, a mrvice potopite u mlijeko na pet minuta pa ih ocijedite. Izmiješajte dobro meso, češnjak, peršin, naribani parmezan, mrvice, istučena jaja, sol i papar. Rukama oblikujte okruglice i pecite ih na ulju oko tri minute. Ocijedite ih.
  3. Za umak na ulju popržite luk, dodajte pileća jetrica, pirjajte tri minute, umiješajte rajčice, pokrijte i kuhajte 20 minuta. Dodajte bosiljak, sol i papar pa kuhajte još deset minuta.
  4. Kuhajte tjesteninu pet-sedam minuta, ocijedite i polijte s malo umaka.
  5. Posudu za pečenje premažite maslacem. Polijte dno umakom, stavite red tjestenine, poslažite kriške kobasice, nekoliko mesnih okruglica i mozzarelle pa ponavljajte postupak. Završite sirom, prelijte istučenim jajima, polijte umakom i pospite naribanim parmezanom. Pecite 25 minuta na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.