Recepti 03. listopada 2014.

Tart sa slaninom i jajima

Tart sa slaninom i jajima
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slana poslastica za vruće ljetne dane!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 637

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za savijače
  • 5 kom jaje kokošje
  • 150 g slanina suha, masna
  • 200 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 40 g maslac, neslani
  • 20 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.20 dl pileći temeljac
  • 100 g sir tilzit

Priprema

  1. Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte i njime obložite hladan četvrtasti lim za pečenje.
  2. Slaninu sitno nasjeckajte. Na vatri pripremite umak od sira. Zagrijte brašno na maslacu, zalijte juhom i vrhnjem, pustite pet minuta neka prokuha te umiješajte ribani sir.
  3. Začinite prema želji solju, paprom i začinima. Umak prelijte preko tijesta, po njemu ravnomjerno rasporedite sjeckanu slaninu i razbijte pet jaja.
  4. Stavite tart u zagrijanu peć-nicu na 220°C i pecite dok se jaja ne ispeku, a tijesto ne porumeni, otprilike 20-30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.