gastro postao
Slana poslastica za vruće ljetne dane!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 637
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za savijače
- 5 kom jaje kokošje
- 150 g slanina suha, masna
- 200 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 40 g maslac, neslani
- 20 g pšenično brašno, bijelo
- 1.20 dl pileći temeljac
- 100 g sir tilzit
Priprema
- Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte i njime obložite hladan četvrtasti lim za pečenje.
- Slaninu sitno nasjeckajte. Na vatri pripremite umak od sira. Zagrijte brašno na maslacu, zalijte juhom i vrhnjem, pustite pet minuta neka prokuha te umiješajte ribani sir.
- Začinite prema želji solju, paprom i začinima. Umak prelijte preko tijesta, po njemu ravnomjerno rasporedite sjeckanu slaninu i razbijte pet jaja.
- Stavite tart u zagrijanu peć-nicu na 220°C i pecite dok se jaja ne ispeku, a tijesto ne porumeni, otprilike 20-30 minuta.
Izvor Skuhatćute