Recepti 11. svibnja 2016.

Teleća jetrica s karameliziranim lukom i palentom

Teleća-jetrica-s-karameliziranim-lukom-i-palentom
foto: Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Jetrica su specijalitet, ali moraju ostati mekana i sočna

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 474

Potrebno vam je

  • 600 g jetra teleća
  • 400 g luk ,crveni
  • 200 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 250 g salata, zelena
  • 1 žlica maslac, slani
  • slatka paprika
  • ljuta paprika
  • ulje suncokretovo
  • vinski ocat
  • sol

Priprema

  1. Jetrica narežite na tanke trake, a luk na kriške debljine tri milimetra.
  2. Stavite ga karamelizirati na vruće ulje te pržite dok ne posmeđi.
  3. Stavite žlicu šećera i sol. Kad se karamelizira, dodajte malo maslaca.
  4. Jetrica pržite na vrućem ulju, dodajte karamelizirani luk, malo slatke i ljute crvene paprike, začinite solju pa podlijte s malo crvenog vina ili vode. Gotovo je kad proključa.
  5. Palentu skuhajte po uputi. Dok je vruća, dodajte joj maslac.
  6. Zelenu salatu očistite i začinite.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pero_Perić 13:27 21. Veljača 2022.

    a vinski ocat???? njime tjeramo muhe od tave dok cvrljimo jetrica???