gastro postao
Jetrica su specijalitet, ali moraju ostati mekana i sočna
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 474
Potrebno vam je
- 600 g jetra teleća
- 400 g luk ,crveni
- 200 g kukuruzno brašno ili krupica
- 250 g salata, zelena
- 1 žlica maslac, slani
- slatka paprika
- ljuta paprika
- ulje suncokretovo
- vinski ocat
- sol
Priprema
- Jetrica narežite na tanke trake, a luk na kriške debljine tri milimetra.
- Stavite ga karamelizirati na vruće ulje te pržite dok ne posmeđi.
- Stavite žlicu šećera i sol. Kad se karamelizira, dodajte malo maslaca.
- Jetrica pržite na vrućem ulju, dodajte karamelizirani luk, malo slatke i ljute crvene paprike, začinite solju pa podlijte s malo crvenog vina ili vode. Gotovo je kad proključa.
- Palentu skuhajte po uputi. Dok je vruća, dodajte joj maslac.
- Zelenu salatu očistite i začinite.