gastro postao
Tanki mesni odresci pune se nadjevima od šampinjona, pinjola ili blitve, zatim vežu u rolice pa kuhaju u aromatičnom umaku od rajčice, a mogu se i ispeći u pećnici
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 183
Potrebno vam je
- 200 g teletina, mljevena
- 100 g panceta
- 0.25 šalica peršin, list
- 2 žlica krušne mrvice
- 1 režanj češnjak
- 0.25 šalica sir pecorino
- 200 g grašak zeleni (smrznuti)
- 1 kom teletina, mršava
- 6 kriška mortadela (svinj.+ govedina )
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 čaša vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 3 šalica goveđi temeljac
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 list lovorov list
Priprema
- U posudu dodajte teletinu, pancetu, peršin, krušne mrvice, češnjak i pecorino. Dobro promiješajte i dodajte u grašak.
- Položite odrezak na radnu površinu i obrišite obje strane papirnatim ručnicima. Odrezak režite vodoravno po dužini, tako da ga rastvorite poput knjige pa pokrijte plastičnom folijom.
- Složite mortadelu preko odreska, premažite punjenje na vrhu u ravnomjernom sloju, zatim čvrsto zamotajte odrezak i vežite ga s tri-četiri komada kuhinjskoga konopa.
- U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte odrezak kad je ulje vruće i okrećite ga sa svih strana oko 15 minuta. Prebacite meso na tanjur. Dodajte luk i pirjajte ga dok ne omekša, zatim ulijte vino i temeljac pa promiješajte.
- Pustite da zakuha pa nastavite kuhati na laganoj vatri dok se ne reducira na pola. Dodajte koncentrat rajčice i lovorov list. Vratite meso u zdjelu i kuhajte još 45 minuta, zatim propasirajte umak, meso izvadite, malo ohladite, narežite na komade i maknite konop.
- Poslužite uz umak i palentu.
Izvor Skuhatćute