Recepti 03. listopada 2014.

Teleći odresci punjeni pancetom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Punjene odreske uvaljajte u krušne mrvice i pržite u ulju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 859

Potrebno vam je

  • 600 g teletina, mršava
  • 4 kriška panceta
  • 75 g gouda punomasni
  • 0.33 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 šalica krušne mrvice
  • 1.50 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. Stavite odreske između dva lista prozirne folije pa ih istucite. Polovinu svakog odreska prekrijte pancetom, a preko sir. Zarolajte i učvrstite čačkalicama.
  2. Pomiješajte brašno, sol i papar u jednoj posudi, u drugoj istucite jaja, a u treću stavite krušne mrvice. Uvaljajte meso u brašno, pa u jaja te u mrvice.
  3. Ulijte ulje u dublju tavu pa ga ugrijte na umjerenoj vatri. Zatim pržite meso dvije-tri minute sa svake strane. Manite s vatre pa ostavite na kuhinjskom papiru kako bi se upio višak tekućine. Poslužite uz kuhano povrće.

Punjene odreske uvaljajte u krušne mrvice i pržite u ulju

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.