gastro postao
Punjene odreske uvaljajte u krušne mrvice i pržite u ulju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 859
Potrebno vam je
- 600 g teletina, mršava
- 4 kriška panceta
- 75 g gouda punomasni
- 0.33 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 2 šalica krušne mrvice
- 1.50 dl ulje maslinovo
Priprema
- Stavite odreske između dva lista prozirne folije pa ih istucite. Polovinu svakog odreska prekrijte pancetom, a preko sir. Zarolajte i učvrstite čačkalicama.
- Pomiješajte brašno, sol i papar u jednoj posudi, u drugoj istucite jaja, a u treću stavite krušne mrvice. Uvaljajte meso u brašno, pa u jaja te u mrvice.
- Ulijte ulje u dublju tavu pa ga ugrijte na umjerenoj vatri. Zatim pržite meso dvije-tri minute sa svake strane. Manite s vatre pa ostavite na kuhinjskom papiru kako bi se upio višak tekućine. Poslužite uz kuhano povrće.
Punjene odreske uvaljajte u krušne mrvice i pržite u ulju
Izvor Skuhatćute