Recepti Desert 31. svibnja 2024.

Tiramisu na štapiću - novo ruho omiljenog deserta

Desert
15 MIN
420 MIN
10
SREDNJE
Tiramisu na štapiću
Tiramisu na štapiću - klasična talijanska delicija na malo drugačiji način
foto: Instagram @kikiyul
Ovaj recept pretvara tiramisu, omiljeni talijanski desert, u hladnu, kremastu poslasticu koja će ti osvježiti dan...

Tiramisu je klasični talijanski desert tradicionalno napravljen od piškota natopljenih u espresso i alkohol, slojevit s bogatom smjesom šlaga, žumanjaka i mascarponea. Posut kakaom, impresivan je završetak večere.

No, kada je vruće i želiš nešto malo modernije, probaj ove tiramisu sladolede na štapiću od samo 6 sastojaka. Jednostavno pomiješaj mascarpone sir, šećer i vrhnje. Dodaj espresso i rum (ili ekstrakt vanilije) u polovicu smjese i složi u kalupe za sladoled. Kada se zamrznu, prelij otopljenom čokoladom ili pospi čokoladom u prahu. I uživaj.

Ne gasi ekran dok kuham

Tiramisu sladoled na štapiću
15 MIN
pripreme
420 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Instant kava 1 žlica
  • Mascarpone 225 g
  • Šećer 0,33 šalica
  • Vrhnje za šlag 1 šalica
  • Rum 1 žlica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Tamna čokolada 55 g
Postupak
  1. U velikoj zdjeli umuti 1/3 šalice kipuće vode i instant kavu. Pusti da se potpuno ohladi, otprilike 20 minuta.


  2. Miksaj sir i šećer električnim mikserom na niskoj brzini dok smjesa ne postane glatka, otprilike 30 sekundi. Dodaj vrhnje, miksajući dok se šećer ne otopi i smjesa ne postane lagana, oko 1 minutu. Premjesti 1 i 1/2 šalice smjese sira u smjesu espressa u zdjeli, umiješaj rum i ekstrakt vanilije.


  3. Premjesti smjesu sira i espressa u veliku plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Premjesti običnu smjesu sira u zasebnu veliku plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Škarama odreži vrh svake vrećice.


  4. Smjesu sira i espressa ulij u 10 kalupa za sladoled (90 ml), puneći svaki do 2/3. Lagano udari kalupima o radnu površinu nekoliko puta kako bi uklonio mjehuriće zraka.

    Na vrh smjese s espressom ravnomjerno ulij običnu smjesu sira. Ponovno udari kalupima o površinu kako bi uklonio mjehuriće zraka. U sredinu svakog kalupa umetni štapić za sladoled.

    Zamrzni dok se sladoledi potpuno ne zamrznu, 6-48 sati.


  5. Otopi čokoladu na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici, pusti da se ohladi.

    Izvadi sladolede iz zamrzivača i brzo potopi dno kalupa u toplu vodu. Pažljivo izvadi sladolede iz kalupa i stavi na pleh obložen papirom za pečenje.

    Pomoću vilice sladolede prelij rastopljenom čokoladom. Zamrzni dok se čokolada ne stvrdne, oko 10 minuta.


Još recepata za tiramisu otkrij u nastavku...

Tiramisu s jagodama Možda vas zanima... Tiramisu s jagodama - nova verzija prefinog klasika Recepti čokoladne čašice Možda vas zanima... Tiramisu čašice su desert za posebne prilike! Recepti Možda vas zanima... Proteinski tiramisu možeš jesti bez grižnje savjesti Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.