gastro postao
                                            
                                        
                                    Super ideja za iskoristiti špinat u jelima s tjesteninom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 660
Potrebno vam je
- 400 g tjestenina s jajima
 - 2 žličica ulje maslinovo
 - 300 g govedina, krta, mljevena
 - 125 ml vino bijelo
 - 400 ml pasirana rajčica (passata)
 - 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
 - 1 žlica origano
 - 70 g špinat
 - 100 g feta sir
 
Priprema
- Skuhajte tjesteninu "al dente". Ocijedite je pa ugrijte ulje u tavi.
 - Pržite luk pet minuta te umiješajte sitno nasjeckan češnjak i pržite još 30 sekundi.
 - Umiješajte ukuhanu rajčicu, ulijte vino te kuhajte dvije-tri minute.
 - Dodajte meso pa kuhajte deset minuta.
 - Nakon toga ulijte passatu te začinite origanom. smanjite vatru i kuhajte sedam minuta te umiješajte špinat.
 - Kuhajte još minutu ili dvije pa dodajte tjesteninu. Pospite fetom i poslužite.