gastro postao
Super ideja za iskoristiti špinat u jelima s tjesteninom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 660
Potrebno vam je
- 400 g tjestenina s jajima
- 2 žličica ulje maslinovo
- 300 g govedina, krta, mljevena
- 125 ml vino bijelo
- 400 ml pasirana rajčica (passata)
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 žlica origano
- 70 g špinat
- 100 g feta sir
Priprema
- Skuhajte tjesteninu "al dente". Ocijedite je pa ugrijte ulje u tavi.
- Pržite luk pet minuta te umiješajte sitno nasjeckan češnjak i pržite još 30 sekundi.
- Umiješajte ukuhanu rajčicu, ulijte vino te kuhajte dvije-tri minute.
- Dodajte meso pa kuhajte deset minuta.
- Nakon toga ulijte passatu te začinite origanom. smanjite vatru i kuhajte sedam minuta te umiješajte špinat.
- Kuhajte još minutu ili dvije pa dodajte tjesteninu. Pospite fetom i poslužite.