Recepti 20. studenoga 2014.

Tjestenina s govedinom i špinatom

Tjestenina s govedinom i špinatom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Super ideja za iskoristiti špinat u jelima s tjesteninom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 660

Potrebno vam je

  • 400 g tjestenina s jajima
  • 2 žličica ulje maslinovo
  • 300 g govedina, krta, mljevena
  • 125 ml vino bijelo
  • 400 ml pasirana rajčica (passata)
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 žlica origano
  • 70 g špinat
  • 100 g feta sir

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu "al dente". Ocijedite je pa ugrijte ulje u tavi.
  2. Pržite luk pet minuta te umiješajte sitno nasjeckan češnjak i pržite još 30 sekundi.
  3. Umiješajte ukuhanu rajčicu, ulijte vino te kuhajte dvije-tri minute.
  4. Dodajte meso pa kuhajte deset minuta.
  5. Nakon toga ulijte passatu te začinite origanom. smanjite vatru i kuhajte sedam minuta te umiješajte špinat.
  6. Kuhajte još minutu ili dvije pa dodajte tjesteninu. Pospite fetom i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.