Recepti 08. siječnja 2016.

Pileća prsa u povrtnom umaku

tjestenina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 585

Potrebno vam je

  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 500 g Pileća prsa
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 250 ml pasirana rajčica (passata)
  • 250 ml vrhnje za kuhanje
  • 500 g tjestenina s jajima
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ogulite i grubo naribajte mrkve i tikvicu, očistite i nasjeckajte luk te narežite pileća prsa na manje trakice.
  2. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte pileća prsa i nastavite s pirjanjem.
  3. Kada tekućina koju je pustilo meso ispari, dodajte naribane mrkve i malo posolite povrće i meso. Nakon 5 minuta dodajte naribanu tikvicu i termički obrađujte daljnjih 5 minuta.
  4. Sastojcima dodajte pasiranu rajčicu, začinite prema ukusu, dobro promiješajte i kuhajte poklopljeno otprilike 15 minuta. Pred kraj kuhanja u umak umiješajte vrhnje za kuhanje.
  5. Dok se umak kuha, skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja. Kuhanu tjesteninu odmah pomiješajte s umakom i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.