gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 585
Potrebno vam je
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 500 g Pileća prsa
- 4 kom mrkva, crvena
- 1 kom tikvice, zelene
- 250 ml pasirana rajčica (passata)
- 250 ml vrhnje za kuhanje
- 500 g tjestenina s jajima
- sol
- papar
Priprema
- Ogulite i grubo naribajte mrkve i tikvicu, očistite i nasjeckajte luk te narežite pileća prsa na manje trakice.
- Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte pileća prsa i nastavite s pirjanjem.
- Kada tekućina koju je pustilo meso ispari, dodajte naribane mrkve i malo posolite povrće i meso. Nakon 5 minuta dodajte naribanu tikvicu i termički obrađujte daljnjih 5 minuta.
- Sastojcima dodajte pasiranu rajčicu, začinite prema ukusu, dobro promiješajte i kuhajte poklopljeno otprilike 15 minuta. Pred kraj kuhanja u umak umiješajte vrhnje za kuhanje.
- Dok se umak kuha, skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja. Kuhanu tjesteninu odmah pomiješajte s umakom i poslužite.