Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina s tikvicama i škampima

Tjestenina s tikvicama i škampima
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani obrok brze pripreme koji okuplja popularne i zdrave namirnice

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 733

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina s jajima
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 300 g škampi
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom mladi luk
  • 0.50 kom češnjak
  • 100 g rukola
  • 10 kom cherry rajčice
  • 1 šaka indijski oraščić,prženi neslani
  • parmezan
  • vino bijelo

Priprema

  1. U lonac ulijte vode, posolite i poklopite na laganoj vatri.
  2. U veću tavu ulijte mrvicu maslinovog ulja i pustite da se zagrije. Dodajte nasjeckani mladi luk i češnjak i pustite da dobije boju. Ubrzo nakon toga dodajte očišćene repova svježih škampa (8 komada srednje veličine je dovoljno za dvije osobe). Zalijte s bijelim vinom i poklopite. Dodajte tanko narezane tikvice i pustite da se krčka.
  3. U međuvremenu se voda zagrijala. U prokuhanu vodu dodajte tjesteninu za dvoje (moja mjera je dva duboka tanjura).
  4. Tavu sa škampima i tikvicama maknite s vatre čim se tikvice smekšaju.
  5. Dok se tjestenina kuha, izvadite grill tavu i stavite na ploču da se zagrije. Polijte s malo maslinovog ulja, ubacite pola svežnja češnjaka i ostatak tikvice izrezane na krugove. Čim tikvica pusti sok, ubacite preostala 4 neočišćena škampa. Nakon 10 minuta maknite s lagane vatre.

Lagani obrok brze pripreme koji okuplja popularne i zdrave namirnice

Izvor Ana Tevšić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.