Recepti 23. prosinca 2016.

Topla bistra juha s mesnim okruglicama

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bistra juha divan je način za zagrijavanje, a mesne okruglice samo su dodatni bonus sjajnoj kombinaciji okusa

Domaću povrtnu juhu obogatite mesom poput govedine ili piletine, a zatim dobivene arome pojačajte sjajnim malim okruglicama od mesa. Njima dodajte i one od grisa pa u potpunosti uživajte u najbogatijoj bistroj juhi koju možete zamisliti. Također, ova juha bit će sjajan dodatak blagdanskom stolu i svakako će pozitivno iznenaditi vaše najmilije.

Potrebno vam je:

  • Voda
  • Povrće (mrkva, luk, grašak, celer, peršin...)
  • Govedina ili drugo meso po izboru
  • 1 mliječno pecivo
  • 2 dcl mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 250 g govedine
  • 2 jaja
  • Sol, papar
  • Peršin

Priprema:

  1. Juhu skuhajte tako da u posudu ubacite omiljeno povrće, nešto mesa pa kuhajte dok povrće ne omekša.
  2. U posudu stavite usitnjeno pecivo, prelijte ga mlijekom i ostavite da omekša.
  3. Ocijedite.
  4. Meso koje se kuhalo u juhi sameljite ili koristite drugo mljeveno meso.
  5. Odvojite žumanjke i bjelanjke, a zatim žumanjke izmiješajte s maslacem.
  6. Ubacite pecivo i pomiješajte.
  7. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
  8. U mješavinu žumanjaka, peciva i maslaca dodajte meso, peršin, sol i snijeg od bjelanjaka.
  9. Oblikujte kuglice i ubacite ih u kipuću vodu. Kod oblikovanja pomoći si možete s malo brašna kako bi formirali ljepše kuglice.
  10. Kuhajte desetak minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.