gastro postao
Bistra juha divan je način za zagrijavanje, a mesne okruglice samo su dodatni bonus sjajnoj kombinaciji okusa
Domaću povrtnu juhu obogatite mesom poput govedine ili piletine, a zatim dobivene arome pojačajte sjajnim malim okruglicama od mesa. Njima dodajte i one od grisa pa u potpunosti uživajte u najbogatijoj bistroj juhi koju možete zamisliti. Također, ova juha bit će sjajan dodatak blagdanskom stolu i svakako će pozitivno iznenaditi vaše najmilije.
Potrebno vam je:
- Voda
- Povrće (mrkva, luk, grašak, celer, peršin...)
- Govedina ili drugo meso po izboru
- 1 mliječno pecivo
- 2 dcl mlijeka
- 50 g maslaca
- 250 g govedine
- 2 jaja
- Sol, papar
- Peršin
Priprema:
- Juhu skuhajte tako da u posudu ubacite omiljeno povrće, nešto mesa pa kuhajte dok povrće ne omekša.
- U posudu stavite usitnjeno pecivo, prelijte ga mlijekom i ostavite da omekša.
- Ocijedite.
- Meso koje se kuhalo u juhi sameljite ili koristite drugo mljeveno meso.
- Odvojite žumanjke i bjelanjke, a zatim žumanjke izmiješajte s maslacem.
- Ubacite pecivo i pomiješajte.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
- U mješavinu žumanjaka, peciva i maslaca dodajte meso, peršin, sol i snijeg od bjelanjaka.
- Oblikujte kuglice i ubacite ih u kipuću vodu. Kod oblikovanja pomoći si možete s malo brašna kako bi formirali ljepše kuglice.
- Kuhajte desetak minuta.
Dobar tek!