gastro postao
Ukusna salata prepuna nutrijenata
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 266
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,bijeli
- 1 šalica kvinoja
- 2 šalica pileći temeljac
- 0.50 mala žlica sol
- 0.25 mala žlica papar
- 500 g bundeva
- 1 šalica salata, zelena
- 2 žlica jabučni ocat
- 1 žlica med, vrcani
- 1 žlica senf
- 0.25 šalica brusnice, sušene
- 0.25 šalica miješani orašasti plodovi
- 200 g kozji sir
Priprema
- U tavi zagrijte žlicu maslinova ulja, dodajte nasjeckani luk i kvinoju te kuhajte miješajući oko tri-pet minuta. Dodajte vodu ili juhu i četvrtinu žličice soli. Pustite da zakuha, a zatim smanjite toplinu, poklopite i kuhajte dok ne omekša.
- Zagrijte u tavi preostalu žlicu maslinova ulja pa dodajte bundevu narezanu na kockice, posolite, popaprite i pirjajte miješajući oko 15 minuta ili dok ne omekša.
- Pomiješajte maslinovo ulje, ocat, med i senf te stavite na stranu. U veliku zdjelu dodajte salatu, kvinoju, bundevu i prelijte polovicom preljeva pa promiješajte.
- Pospite salatu brusnicama, orašastim plodovima i kozjim sirom te prelijte ostatkom preljevom.
Izvor Skuhatćute