Recepti 03. listopada 2014.

Topla salata od bundeve i kvinoje

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna salata prepuna nutrijenata

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 266

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,bijeli
  • 1 šalica kvinoja
  • 2 šalica pileći temeljac
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica papar
  • 500 g bundeva
  • 1 šalica salata, zelena
  • 2 žlica jabučni ocat
  • 1 žlica med, vrcani
  • 1 žlica senf
  • 0.25 šalica brusnice, sušene
  • 0.25 šalica miješani orašasti plodovi
  • 200 g kozji sir

Priprema

  1. U tavi zagrijte žlicu maslinova ulja, dodajte nasjeckani luk i kvinoju te kuhajte miješajući oko tri-pet minuta. Dodajte vodu ili juhu i četvrtinu žličice soli. Pustite da zakuha, a zatim smanjite toplinu, poklopite i kuhajte dok ne omekša.
  2. Zagrijte u tavi preostalu žlicu maslinova ulja pa dodajte bundevu narezanu na kockice, posolite, popaprite i pirjajte miješajući oko 15 minuta ili dok ne omekša.
  3. Pomiješajte maslinovo ulje, ocat, med i senf te stavite na stranu. U veliku zdjelu dodajte salatu, kvinoju, bundevu i prelijte polovicom preljeva pa promiješajte.
  4. Pospite salatu brusnicama, orašastim plodovima i kozjim sirom te prelijte ostatkom preljevom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.